Patricia Paay: "Ik wilde dood"

Door Redactie
Patricia Paay: "Ik wilde dood"

Patricia Paay schoof eerder dit jaar aan bij presentatrice Eva Jinek aan tafel om voor het eerst te praten over het lekken van haar seksvideo's. 

Kijkcijferkanon

Het optreden van Paay bezorgde Eva Jinek een kijkcijferrecord. Niet eerder keek er zo'n groot publiek (1.425.000 mensen) naar de talkshow van Jinek. Concurrent Humberto Tan bereikte hierdoor zelfs een dieptepunt: met 468.000 kijkers zakte hij onder de grens van een half miljoen.

"Ik voel me slecht. Kapot."

Op de vraag hoe het gaat met de 67-jarige zangeres, antwoord Paay: "Ik voel me slecht. Kapot. Ik voel me verschrikkelijk. Je gaat ermee naar bed en je staat ermee op. Die lui hebben geen idee wat ze teweegbrengen. Ik heb een vader, een moeder, een dochter en gelukkig sinds kort ook een lieve man die hierdoor geschaad worden. Je kunt maar beter hier gaan zitten zodat mensen weten wat ze hiermee teweeg hebben gebracht. Ik denk dat ze er niet eens over nagedacht hebben.”

"Je wil dood, gewoon."

"Iemand van mijn management belde dat er iets gaande was over een filmpje. Ik dacht dat zal wel onzin zijn. Toen heb ik John van den Heuvel gebeld van hoe gaat dat dan? Ik geloofde het niet. Ik dacht zoiets kan helemaal niet. Wat dan. Ik kon me niet voorstellen dat iemand dat had of wat dan ook. Ik ben al vijftig jaar op de televisie en iemand heeft dit in een klap is dat allemaal weg. Zo ga ik de geschiedenis in,” vertelt Paay. "Toen ik wist dat het waar was toen moest ik zo erg denken aan die klein meisjes die zich van kant maken om zoiets. Want je denkt: ik wil dood. Kan ik ergens in een put zakken. Je wil dood, gewoon."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders