• Royals

Partner Gillian Anderson ging er met een ander vandoor: The Crown-actrice zelf middelpunt van liefdesdrama

Door Redactie
Partner Gillian Anderson ging er met een ander vandoor: The Crown-actrice zelf middelpunt van liefdesdrama

Van The Crown-scenarioschrijver Peter Morgan wordt gezegd dat hij weleens een loopje neemt met de waarheid. Dat geldt niet alleen voor het script van de koninklijke serie, maar ook in zijn privéleven. Hij verliet Gillian Anderson, die ook een rol vertolkt in het Netflix-succes, voor een ander. Maar uiteindelijk keerde hij op hangende pootjes bij haar terug.

Kritiek

Scenarioschrijver Peter Morgan (57) krijgt niet alleen maar lof voor de populaire Netflix-serie The Crown. De Britse royals zouden bepaald niet te spreken zijn over de serie, waarin onder meer te zien is dat prins Charles en prinses Diana een turbulent huwelijk hadden. ‘Er wordt totaal geen rekening gehouden met de gevoelens van de betrokkenen,’ vertelden vrienden van de kroonprins aan Daily Mail. ‘Het gaat om dingen die 25 of 30 jaar geleden zijn gebeurd in een zeer moeilijke tijd. Een aantal pijnlijke passages uit het leven van de koninklijke familie worden uitgebuit voor commerciële belangen.’ Volgens de vrienden van Charles is ook William, de oudste zoon van de kroonprins en Diana, not amused met de manier waarop zijn ouders worden neergezet in The Crown. ‘Hij vindt het verschrikkelijk. Ook het hele verhaal omtrent Camilla. Hij zou het pijnlijk vinden om die situatie te herbeleven. Zeker omdat alles in de serie enorm wordt aangedikt.’ Diana’s broer, graaf Charles Spencer, is het volledig met William eens. ‘Waar ik me zorgen om maak, is dat mensen zo’n programma zien en vergeten dat het fictie is. Zeker de buitenlandse kijkers. Amerikanen vertellen me constant dat ze The Crown hebben gekeken en ik merk dan dat ze het zien als een geschiedenisles. Nou, dat is het niet.’ Ook Oliver Dowden, de Britse minister van Cultuur, waarschuwde Peter Morgan dat ‘de kijkers fictie voor werkelijkheid zouden kunnen aannemen’. Hij eiste een duidelijke aankondiging bij elke aflevering, waarin wordt aangegeven dat het om fictie gaat. Van de scenarioschrijver wordt gezegd dat hij wel vaker een loopje neemt met de waarheid.

Verhouding

Dat ondervond ook zijn vriendin Gillian Anderson (52), de actrice die in The Crown de rol van premier Margaret Thatcher vertolkt. Zij dacht bij Peter ware liefde te hebben gevonden, totdat hij hun vierjarige relatie op het spel zette voor een verhouding met filmproducer Jemima Goldsmith (47). Deze Jemima was eerder getrouwd met de Pakistaanse politicus Imran Khan, met wie ze twee zoontjes heeft. Maar bij het grote publiek werd ze bekend toen ze een relatie kreeg met womanizer Hugh Grant. Hun relatie strandde omdat jaloerse Jemima er niet tegen kon dat Hugh nog altijd heel close was met zijn ex-verloofde Liz Hurley. Pikant detail: Jemima was ook heel goed bevriend met prinses Diana. Toen Gillian erachter kwam dat haar Peter het had aangelegd met Jemima ontstak ze in woede. Hun relatie stond echter al een tijdje onder druk vanwege ‘werkverplichtingen en het effect daarvan op de familie’, maar Gillian was ervan overtuigd dat hun liefde sterk genoeg was om de problemen het hoofd te bieden. Terwijl zij nog vocht voor hun relatie, hield Peter zich echter bezig met ander vrouwelijk schoon.

DOOR KYRA RUTGERS  | FOTO’S BRUNOPRESS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 09 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.