Oud-premier Jan Peter Balkenende ontfermt zich nu over rouwende Jack de Vries

Door Redactie
Oud-premier Jan Peter Balkenende ontfermt zich nu over rouwende Jack de Vries

Jack de Vries verloor vorig jaar zijn jonge echtgenote Melissa, de moeder van zijn tweejarig dochtertje. De oud-politicus zit nog middenin het verwerkingsproces. Jan Peter Balkenende probeert zijn goede vriend zoveel mogelijk tot steun te zijn. ‘Het is erg verdrietig om een gezinnetje waar het geluk vanaf straalde zoiets vreselijks te zien overkomen,’ vertelt Peter Jan aan Story.

Hoewel Jan Peter Balkenende (61) al jarenlang geen publieke functie meer bekleedt bij het CDA, is hij nog wel bezig met het wel en wee van zijn partij. Daarnaast heeft Jan Peter nog veelvuldig contact met enkele oud-collega’s, met wie hij al die jaren zo prettig heeft samengewerkt. Zeker aan de samenwerking met voormalig CDA-spindoctor Jack de Vries (49) koestert Jan Peter warme herinneringen. De oud-premier nam dan ook met afschuw kennis van het plotselinge overlijden van Jacks partner Melissa Goede, afgelopen september, op 38-jarige leeftijd. ‘Diep triest,’ verzucht Jan Peter. ‘Het overlijden van Melissa, die ik ook goed kende, was afschuwelijk. Dat nieuws ging door merg en been.’ De liefde tussen Jack en Melissa begon ooit op de werkvloer van het CDA. Uitgerekend in de periode dat de christelijke partij zich nadrukkelijk profileerde met de spreuk Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, verliet Jack in 2010 zijn vrouw Harriët, met wie hij twee zonen heeft, voor Melissa, die als persoonlijk adjudant op zijn departement werkte.

Vreselijk

Door zijn affaire met een ondergeschikte kon Jack zijn functie als staatssecretaris van Defensie, spindoctor en persoonlijk adviseur van Jan Peter  binnen het CDA niet langer uitoefenen. Daartegenover stond dat hij op het persoonlijke vlak wél het ultieme geluk had gevonden. Enkele jaren na het bekend worden van hun affaire kwamen Jack en zijn elf jaar jongere vriendin een geregistreerd partnerschap overeen en raakte Melissa in verwachting. Op 8 maart 2015 werd dochtertje Elisa geboren en leek niets het gezinsgeluk in de weg te staan. Tot die fatale dag afgelopen september, toen Melissa werd getroffen door een hersenbloeding en enkele dagen later in het ziekenhuis overleed. ‘Ik ben bij de afscheidsdienst geweest, die weliswaar heel mooi was, maar het is erg verdrietig om een gezinnetje waar het geluk vanaf straalde, zoiets vreselijks te zien overkomen,’ aldus Jan Peter. ‘Ze hebben een dochtertje van twee jaar oud, dat zal opgroeien zonder haar moeder. Dat is in- en intriest.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Oud-premier Jan Peter Balkenende ontfermt zich nu over rouwende Jack de Vries

Beeld: Peter Smulders