• Songfestival
  • Glennis Grace

Opvolger van Jeangu Macrooy: gaat déze act naar het Songfestival in 2022?

Door Redactie
Opvolger van Jeangu Macrooy: gaat déze act naar het Songfestival in 2022?

Het was een ongekend spektakel afgelopen mei. Het Eurovisie Songfestival vond plaats in ons land, nadat Duncan Laurence Nederland een jaar eerder voor het eerst in bijna 40 jaar de winst bezorgde. Duncan's opvolger Jeangu bleek helaas minder succesvol en wist slechts de 23 plek te behalen. De grote vraag is: welke artiest neemt volgend jaar revanche in Italië?

Zangeres Berget Lewis heeft bekendgemaakt best een poging te willen wagen: ze wil met gelegenheidsformatie Ladies of Soul meedoen aan het muziekfestijn. Dat vertelt ze in de nieuwste podcast van Radio 10-dj Lex Gaarthuis.

'Ik durf het zeker aan'

'Ik zou met de Ladies wel heel graag een keer naar het Songfestival willen. Als we echt een goeie song hebben en de andere dames willen en kunnen ook: dan durf ik dat zeker aan', vertelt Berget, die sinds 2013 samen Glennis Grace en Edsilia Rombley en saxofoniste Candy Dulfer Ladies of Soul vormt. 'Ik ben in de loop der jaren wel vaker gevraagd door de mensen rondom het Songfestival, maar ik weet niet of ik dat solo aan zou durven hoor. Maar met ons als groep zouden we daar echt wat goeds neer kunnen zetten.'

Bekend terrein

Het Eurovisie Songfestival is voor de meeste leden van de gelegenheidsformatie geen onbekend terrein. Zowel Glennis Grace als Edsilia Rombley deed al eens mee namens Nederland. Rombley was tijdens de laatste editie van het liedjesfestijn in Rotterdam ook een van de presentatoren van de show. Wie Nederland komend jaar gaat vertegenwoordigen, heeft omroep AVROTROS nog niet onthuld.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.