• Songfestival

Opmerkelijk: wist Songfestival-kandidaat al dat ze zou worden gekozen?

Door Redactie
Opmerkelijk: wist Songfestival-kandidaat al dat ze zou worden gekozen?

Dinsdag werd bekend dat Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De dag is nog niet voorbij of het eerste Songfestival-relletje lijkt alweer geboren...

Mia en Dion zijn twee (vrij onbekende) artiesten, die door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield onder hun hoede werden genomen. Dinsdag werd dus bekend dat hun (nog onbekende) liedje Nederland vertegenwoordigt op het Songfestival in Liverpool.

Wat is er gebeurd op het ESF?

Zangeres Mia Nicolai meldde een half jaar geleden al op Instagram dat ze aan een project werkte 'dat helemaal zou gaan ontploffen'. Toen ze vandaag onthulde dat ze naar het ESF wordt gezonden, verwees ze daar op Instagram weer naar. 'Weten jullie nog dat ik zei dat er in november iets groots zou gebeuren? Dit is het!'

Opmerkelijk

Deze uitspraken zijn nogal opmerkelijk: alle ingezonden liedjes moesten uiterlijk op 31 augustus ingezonden zijn. Hoe kon de zangeres in mei dan al weten dat 'er iets groots ging gebeuren'? Zat ze gewoon vol zelfvertrouwen, of is er iets niet helemaal in de haak bij de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival?

Eerste Songfestivalrel

RTL Boulevard dook in de kwestie, en volgens AVROTROS ging de Insta-post uit mei ergens anders over. De zangeres zou deze maand eigenlijk nieuwe muziek uitbrengen, maar door het Songfestival zijn de plannen veranderd. De verwijzing naar de oudere post is volgens de omroep 'een grap.' Ook wij hadden nog nooit van Mia Nicolai en Dion Cooper gehoord, maar als ze op één dag al een Songfestival-relletje veroorzaken zijn we nú al fan! Het liedjesfestival heeft het imago van één groot feest, maar achter de schermen is er altijd wel wat loos.

Het Eurovisie Songfestival 2023 vindt van 9 tot en met 13 mei plaats in Liverpool.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Jasper Suyk, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.