• Songfestival

Ophef om rebels Eurovisie Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper gaat door

Door Redactie
Ophef om rebels Eurovisie Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper gaat door

Er is een rel ontstaan rond de Nederlandse inzending voor het aankomende Eurovisie Songfestival. Zijn de onbekende en rebelse Mia Nicolai en Dion Cooper wel de juiste deelnemers?

Nog voordat ze een noot hebben gezongen is er al veel commotie rond Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28). Volgend jaar vertegenwoordigt het zangduo Nederland op het Eurovisie Songfestival, dat in Liverpool plaatsvindt. Oud-winnaar Duncan Laurence heeft alle vertrouwen in de twee, maar daar lijkt het vooralsnog bij te blijven. En dat heeft voornamelijk met hun gedrag te maken!

Allesbehalve neutraal 

Wie het duo wil interviewen, komt van een koude kermis thuis. Voor RTL Boulevard sloegen ze deur van hun auto dicht, alsof ze befaamde Amerikaanse sterren zijn. Ook pasten ze hun Wikipedia-pagina op een dergelijke wijze aan, dat de mensen achter deze online encyclopedie de pagina tijdelijk buiten gebruik stelden. Te lezen viel dat het duo, of het team achter hen, wel heel veel lovende woorden in de biografie op Wikipedia had gezet. Zo stond er: ‘...heeft Dion een bedwelmend leuke energie en een echte passie voor het leven gegeven. (...) Het is deze onbedwingbare passie die eruit sijpelt in elke noot die hij zingt.’ En over Mia: ‘Haar debuutsingle Set me Free bracht haar op reizen en de behoefte aan volledige vrijheid.’ Wikipedia vond dat het een ondermaats en allesbehalve neutraal artikel was en bepaalde dat het moest worden herschreven.

Keuze al bekend 

Daarbij heeft met name Mia het doen voorkomen alsof ze al op 18 mei van dit jaar wist dat ze voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival zou gaan. Volgens AVROTROS blijkt uit de twee posts van Mia juist haar humor. Maar de twee zouden toen wel degelijk hebben geweten dat ze voor Nederland zouden uitkomen, maar moesten ze het nog een half jaar geheim houden. ‘Ik weet ook al heel lang dat de keuze op Mia en Dion is gevallen,’ vertelt Eddy Ouwens aan Story. Hij won, als componist, twee keer het Eurovisie Songfestival. In 1975 met Teach Inn en in 1985 schreef hij voor het winnende land Noorwegen mee aan het lied voor Bobby Socks. Nog altijd volgt hij het liedjesfestijn op de voet. ‘Iedereen weet toch dat je in de showbizz belazerd wordt. Ik denk ook dat niemand nu zal zeggen dat hij of zij zich ook had ingeschreven, want dan wordt er toch meewarig naar je gekeken. Maar je ziet dat de geschiedenis zich herhaalt. Toen ik destijds won, werd ik in de jaren daarna gevraagd om liedjes in te sturen. Vervolgens vroegen ze Ilse DeLange na haar overwinning en zij kwam met Duncan Laurence. En nu komt hij met dit duo aan.’ 

Beeld: Avrotros

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.