Ophef na voorstelvideo 'Boer Zoekt Vrouw'-deelnemer Gerard

Door Redactie
Ophef na voorstelvideo 'Boer Zoekt Vrouw'-deelnemer Gerard

In de internetserie ‘Boer zoekt door’ krijgen oud-deelnemers van ‘Boer zoekt vrouw’ de kans om opnieuw de liefde te vinden. Zo gold dat ook voor boer Gerard van Dongen, die in 2007 op televisie te zien was met zijn zoektocht naar een vriendin. De boer krijgt dit keer echter behoorlijk wat kritiek over zich heen.

Door: Daphne Dorgelo (Libelle)

Naast dat hij varkensboer is, verdient Gerard zijn geld ook op een andere manier: hij fokt namelijk honden. En dat is een doorn in het oog van veel kijkers.

54 brieven

In het seizoen van ‘Boer zoekt vrouw’ 2007 kreeg de varkensboer 54 brieven en een relatie met een van deze briefschrijfsters. Helaas werd de relatie al verbroken voordat de uitzendingen voorbij waren en is hij nu nog steeds op zoek naar de liefde van zijn leven.

Reacties

Na de nieuwe voorstelvideo van Gerard barsten de reacties los: naast zijn taak als varkensboer is hij ook druk in de weer met zijn hondenfokkerij. Volgens sommige dierenliefhebbers zou Gerard deze honden alleen maar voor het geld hebben en ze onder slechte omstandigheden verzorgen.

Boer Gerard

De boer reageert stomverbaasd en vindt dat de reacties nergens op slaan. Tegen Shownieuws vertelt hij: 'Ik ben heel goed voor mijn dieren. De Dierenbescherming is langs geweest en heeft alles goedgekeurd. Er zijn mensen die zeuren, maar het klopt niet wat zij zeggen.'

Door: Libelle | Beeld: KRO NCRV