• Bas & Aad van Toor

Operatie Bas van Toor vanwege corona uitgesteld: ‘Zoveel pijn dat zelfs morfine niet meer helpt’

Door Redactie
Operatie Bas van Toor vanwege corona uitgesteld: ‘Zoveel pijn dat zelfs morfine niet meer helpt’

Bas van Toor zou vorige week geopereerd worden aan zijn nierstenen. Vanwege het coronavirus werd de ingreep echter uitgesteld. Een enorme tegenslag. Zijn vrouw Coby vertelt aan Story dat Bas kampt met ondraaglijke pijn.

Het huilen staat hem nader dan het lachen. Hoewel Bas van Toor (84) nooit de moed verliest, heeft hij het nu extra moeilijk. ‘We hebben gehoord dat de operatie om zijn nierstenen te verwijderen wordt uitgesteld,’ vertelt zijn vrouw Coby aan Story. ‘Ergens hadden we er al rekening mee gehouden omdat ziekenhuizen vanwege de coronacrisis alle reguliere en niet-spoedeisende ingrepen verzetten. Maar omdat hij vorig jaar met zijn nierstenen al op de urgentielijst stond, hoopten we dat hij vorige week geopereerd kon worden. In januari kon het niet doorgaan omdat hij in december een verstopping in zijn buik had en daar met spoed aan geopereerd moest worden. En om opnieuw voor een niersteenoperatie in aanmerking te komen, moest hij lichamelijk weer in conditie komen. Daar heeft hij de afgelopen maanden keihard aan gewerkt. Maar het gaat niet door... Dat was een behoorlijke tegenvaller.’

Morfine

De niersteen is 2,5 bij 3 centimeter groot en veroorzaakt heftige pijnen. Bas krijgt daarvoor morfine, maar zelfs dat helpt niet. De pijn gaat daar dwars doorheen. Ik vind het zo erg voor hem. Maar we kunnen niets anders doen dan afwachten. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Operatie Bas van Toor vanwege corona uitgesteld: ‘Zoveel pijn dat zelfs morfine niet meer helpt’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.