Op1-presentatrice Giovanca na slopende maanden: 'Ik heb een olifantshuid moeten ontwikkelen’

Door Redactie
Op1-presentatrice Giovanca na slopende maanden: 'Ik heb een olifantshuid moeten ontwikkelen’

Giovanca Ostiana is blij dat ze eindelijk vakantie heeft. De Op1-presentatrice heeft een slopende tijd achter de rug. ‘Het moeilijkste was de kritiek,’ zegt ze tegen Story.

Giovanca Ostiana (43) geniet momenteel van een welverdiende vakantie. Ze geeft toe dat de afgelopen maanden, waarin ze debuteerde als presentatrice van Op1, behoorlijk heftig waren. ‘Je weet niet precies waar je aan begint,’ vertelt Giovanca aan Story. ‘Het was heel intensief en ik heb het onderschat. Ik heb dan ook veel respect gekregen voor collega’s die dit vijf keer per week doen. Maar voor mij was de combinatie van een avond per week, mijn optredens als zangeres en het moederschap van Jesamy ontzettend druk. Zodra ik wist wie de gasten aan tafel waren, ging ik mij inlezen, liet ik me door de redactie voorlichten en had ik veel contact met mijn medepresentator Tijs van den Brink. Dat kon ik allemaal goed handelen. Het moeilijkste was de kritiek die er tijdens en na een uitzending kwam. Iedereen had ineens een mening over je. Mijn eerste impuls was om social media op te geven. Niets meer te plaatsen, niets meer te lezen. Maar Tijs zei dat ik dat niet hoefde te doen. Hij liet me een andere kant zien. Als hij kritiek op Twitter krijgt, beantwoordt hij diegene. Dat vind ik fantastisch.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Op1-presentatrice Giovanca na slopende maanden: 'Ik heb een olifantshuid moeten ontwikkelen’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.