• Hazes

Oorzaak van burn-out: dít voorval was de genadeklap voor André Hazes

Door Redactie
Oorzaak van burn-out: dít voorval was de genadeklap voor André Hazes

Vrijdag maakte het management van André Hazes bekend dat de zanger kampt met een burn-out en dat hij voorlopig rust zal nemen om weer de oude te worden. Wat was de druppel die de emmer deed overlopen?

De klachten zijn te wijten aan de 'roerige periode' waar Hazes de afgelopen maanden doorheen ging. 'Het gemis aan optredens, de onzekerheid die de coronapandemie met zich meegebracht heeft en de ontwikkelingen in zijn privéleven hebben een grote impact gehad', laat het management in een korte verklaring weten.

Pas op de plaats

Volgens Sjoerd Bodewes, de manager van de zanger, is Hazes gewend aan een turbulent leven. 'Maar door de coronacrisis en ook de veranderingen in zijn leven stond opeens alles op zijn kop. Toch is hij de hele tijd doorgegaan met plannen maken', aldus Bodewes in het statement. 'Nu is het moment gekomen dat hij pas op de plaats maakt en eerst weer helemaal fit wordt.'

Waar ging het mis?

Het management liet direct weten het bij deze verklaring te willen laten en voorlopig geen extra uitspraken over de situatie te doen. Toch heeft De Telegraaf nog wat informatie los weten te peuteren. Want waar ging het nu mis en wat maakte dat André zei; tot hier en niet verder?

Ahoy, adieu

Volgens de krant was dat het opnieuw af moeten blazen van André's Ahoy-concerten. Donderdagavond werd bekend dat de concerten die Hazes op 15 en 16 oktober in Ahoy zou geven, met een jaar zijn uitgesteld, nadat deze ook al eerder werden verplaatst door de coronacrisis. De concerten hadden door mogen gaan met 75% van de bezoekers, maar omdat dit niet rendabel bleek, is opnieuw gekozen voor een jaar uitstel. 

Rollercoaster

Naast de zakelijke tegenslagen heeft de zanger het privé ook niet makkelijk gehad dit jaar. Afgelopen maart gingen Hazes en Monique, de moeder van zijn zoon André Jr. (4), uit elkaar. Kort daarna kwam hij samen met zijn huidige vriendin, influencer Sarah van Soelen, met wie hij nu vijf maanden samen is.

In kliniek

Sarah's familie maakte onlangs bekend dat het met haar momenteel ook niet goed gaat: ze verblijft in het buitenland in een kliniek om bij te komen van alles wat ze sinds haar relatie met André heeft meegemaakt. Ze zou speciale media-training krijgen om beter om te leren gaan met de onmenselijke hoeveelheid aandacht. Dat zijn vriendin haast onder alle druk bezweek, zal André vast ook niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Waar André momenteel verblijft, is nog niet bekend.

Bron: ANP, De Telegraaf | Beeld: Edwin Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.