• Andy & Melisa

Ook Melisa Schaufeli kreeg te maken met een foute man in haar leven

Door Redactie
Ook Melisa Schaufeli kreeg te maken met een foute man in haar leven

Toen Melisa Schaufeli begin deze eeuw een affaire beleefde met Octave ’Okkie’ Durham, raakte ze onbedoeld zwanger van hem. Okkie was op dat moment net op vrije voeten, nadat hij een jarenlange gevangenisstraf had uitgezeten omdat hij in 2002 twee Van Gogh-schilderijen uit het gelijknamige Van Gogh-museum in Amsterdam had gestolen.

In eerste instantie lukte het Okkie om uit de handen van politie en justitie te blijven. In de documentaire van KRO/ NCRV Brandpunt over de Van Gogh-roof ging Okkie nog dieper in op zijn bijna perfecte inbraak, en vertelde hij dat toen hij op de vlucht was en ondergedoken zat in Spanje, hij bij zijn goede vriend toenmalig FC Barcelona-voetballer Patrick Kluivert logeerde. Uiteindelijk hielp Okkie’s vluchtgedrag niet en werd hij veroordeeld tot een flinke boete en een gevangenisstaf van 3,5 jaar, die hij intussen heeft uitgezeten. Na zijn vrijlating leefde Okkie lange tijd onder de radar, maar groeide hij door de vele media-aandacht uit tot een nationale bekendheid. Story maakte in maart 2017 bekend dat de kunstrover een kortstondige relatie had met Melisa Schaufeli, de huidige vrouw van Andy van der Meijde. Okkie verwekte een kind bij haar, de nu 13-jarige Nino. De gedragingen van Okkie zorgden er niet voor dat Melisa haar zoon bij hem weghield. ‘Okkie is en blijft zijn vader,’ vertelde Melisa aan Story. ‘Dat zal altijd zo blijven.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Ook Melisa Schaufeli kreeg te maken met een foute man in haar leven

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders