Ook Dries geweigerd voor De Beste Zangers...

Door Redactie
Ook Dries geweigerd voor De Beste Zangers...

 Met Toppers van Oranje heeft Ivo Franklin al jaren een tv-hit in handen: Hollandse artiesten treden er graag in op. Zo ook Dries Roelvink. ‘Ze weten precies wat onze fans willen…

Trouwe fansIk rijd soms honderden kilometers voor Toppers van Oranje, maar ik doe het graag.’ Dries Roelvink is een van de zangers die in de komende editie van dit veelbekeken tv-programma te zien zal zijn. ‘Ivo Franklin, die zelf een populaire zanger is geweest, presenteert en produceert Toppers van Oranje,’ zegt Dries. ‘Hij voelt als geen ander aan welke muziek de bezoekers van de opnames en de tv-kijkers willen horen. Dat merk ik altijd wanneer ik er ben. Ook al is het buiten dertig graden en vallen de mussen dood van het dak, de zaal zit stampvol met fans. Ik vraag het ze ook: Had je niet liever op het strand gezeten? Met luid gejuich geven ze aan veel liever bij Toppers van Oranje te zijn.

'Ik voldoe er niet aan'Ik ben als artiest blij met dit podium. Het is het énige programma waar ik bijvoorbeeld mijn nieuwe single 'Zie ik je morgen' kan zingen. Net als Corry Konings word ook ik nooit uitgenodigd voor Muziekfeest op het Plein of De Beste Zangers. Platenmensen in het vak zeggen dat de AVROTROS een deal heeft met Volendam. Je moet of uit dat dorp komen óf bevriend zijn met platenbaas Tony Berk. Ik voldoe aan geen van twee. Datzelfde geldt voor Tino Martin, een goede vriend van mij, die moeiteloos twee keer de Ziggo Dome in zijn eentje weet uit te verkopen. Maar ook hij is nog nóóit gebeld door de makers van Muziekfeest op het Plein, ook niet voor de wintereditie die binnenkort in de Ziggo Dome is. Ik vind dat schandelijk!’ Daarom is Dries des te blijer dat Ivo veel tijd en geld in Toppers van Oranje steekt. Artiesten als René Schuurmans, Yves Berendse, Jeffrey Heesen, Frank van Etten en The Voice of Holland-deelneemster Samantha Steenwijk treden daar op, net als ik. Zoals op 17 december op de ijsbaan in Oss. Dat begint al om twee uur ’s middags en het wordt echt één groot feest. Je kunt er zelfs samen met de artiesten schaatsen!

Meer info over de tv-opnames van 17 december 2017: toppersvanoranje.tv 

Ook Dries geweigerd voor De Beste Zangers...

Beeld ANP