• Borsato

Ook BN'ers doen mee aan Warme Truiendag

Door Redactie
Ook BN'ers doen mee aan Warme Truiendag

Marco Borsato is een van de BN'ers die vrijdag een warme trui aantrekken en de kachel een graadje lager zetten. Hij postte een foto waarin hij diep weggedoken zat in een trui en riep zijn volgers op hetzelfde te doen: 'Vandaag is het Warme Truien dag en staan we extra stil bij ons energieverbruik. Ook jij kan meedoen om energie te besparen. Zet je verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar daarmee 6% energie.'

Helga van Leur

Ook weervrouw Helga van Leur deed een duit in het zakje. 'Zo graad ie lekker! (Eerlijke) Trui aan en verwarming graadje lager... goed voor mens, portemonnee én milieu. Makkelijker kunnen we het niet maken #duurzaam Wie doet er mee?', tweette ze.

200.000 mensen

Oud-PvdA voorzitter Hans Spekman, die ongeacht de temperatuur vrijwel altijd een trui draagt, heeft speciaal voor de gelegenheid een exemplaar uit zijn kledingkast geschonken aan het Centraal Museum in Utrecht, meldt RTV Utrecht. Een recordaantal van 200.000 mensen heeft beloofd mee te doen aan de tiende editie. Zij halen een warme trui uit de kast en zetten de verwarming lager om energie te besparen. De warme trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In tien jaar tijd deden ruim 1,5 miljoen Nederlanders mee aan Warme Truiendag.

Ook BN'ers doen mee aan Warme Truiendag

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders