Ongeneeslijk zieke Jan Rot nieuwe columnist AD: 'Verdrietig dat ik ziek ben, maar ook interessant'

Door Redactie
Ongeneeslijk zieke Jan Rot nieuwe columnist AD: 'Verdrietig dat ik ziek ben, maar ook interessant'

Jan Rot is de nieuwe columnist van Mezza, het weekendmagazine van het AD. De 63-jarige muzikant en schrijver, die onlangs bekendmaakte ongeneeslijk ziek te zijn, gaat in zijn bijdrages schrijven over wat hij en zijn gezin meemaken in deze laatste fase van zijn leven.

In een interview met AD vertelt Rot zich te verheugen op het schrijven van de columns. 'Het is verdrietig dat ik ziek ben, maar het is ook interessant. Ik lig niet op sterven en wil dingen doen die ik leuk vind, columns schrijven is een van die dingen.'

Uitgezaaide darmkanker

Een maand geleden kreeg Rot te horen dat hij uitgezaaide darmkanker heeft en nog ongeveer een jaar te leven heeft. Jan Rot is schrijver van boeken, liedjes en vertaalde de teksten van musicals als Jersey Boys en Hello Dolly!. Ook de teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who zijn van zijn hand. Jan Rot is getrouwd en heeft vier kinderen in de leeftijd van 13 tot 19 jaar.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.