Onderzoek naar liquidatie-grap Johan Derksen loopt na vier maanden nog

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de liquidatie-opmerking van Johan Derksen over Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet loopt nog steeds.

Johan Derksen

Dat laat een woordvoerder van het OM donderdag weten.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag kondigde vier maanden geleden aan te onderzoeken of Derksen met zijn opmerking over Thierry Baudet een strafbare uiting had gedaan. Het zogeheten Team Bedreigde Politici concludeerde dat er sprake is van 'een mogelijke opruiing' door Derksen. Na deze conclusie zette Baudet zijn aangifte tegen Derksen door.

Liquidatie-opmerking

Derksen zei half september in een uitzending van de Talpa-talkshow Vandaag Inside dat hij vond dat Baudet geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking voegde de analist eraan toe dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zeggen 'dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen'.

Na het onderzoek besluit de officier van justitie of de zaak aan de rechter wordt voorgelegd of niet.

Geen excuses

Johan Derksen is in ieder geval niet van plan om zijn excuses aan Thierry Baudet te maken voor zijn opmerking dat de politicus geliquideerd moet worden. Tegenover RTL Boulevard blijft Derksen - ten tijde van de opmerking - erbij dat het een verspreking was en dat hij daarom geen reden ziet om sorry te zeggen. 'Ik bied m'n excuses niet aan, ik heb niets misdaan', zegt Derksen.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!