Onderscheiding voor Hans Kazàn: goochelaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Hans Kazàn (70) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zondag was er een feest in Zeist ter ere van Kazàns vijftigjarige artiestenjubileum en zijn zeventigste verjaardag. 

hans kazan
© Peter Smulders

Hier kreeg de goochelaar van burgemeester Koos Janssen, van Zeist, de onderscheiding.

Belangrijke bijdrage

Hans Kazàn werd door Koos Janssen geprezen om zijn ‘belangrijke bijdrage aan de waardering van de goochelkunst als volwaardige kunstvorm’. “Hij heeft het goochelvak aanzien gegeven en daarmee het voortbestaan van de goochelkunst gewaarborgd”, aldus de burgemeester van Zeist. Ook werd Kazàn geroemd voor zijn inzet als ambassadeur. Onder andere zet de illusionist zich in het Prinses Beatrix Fonds, Stichting Magic Care, het Tuberculose Fonds en Stichting Kind en Brandwond.

Onderscheiding ontvangen

Het is niet de eerste keer dat Kazàn een onderscheiding ontvangt. Eind 2021 ontving hij namelijk de Fred Kaps Ring. Dat is een prijs die wordt uitgereikt door de International Brotherhood of Magicians aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het goochelaarsvak. Deze ring ontving Hans omdat hij al bijna een halve eeuw met passie zijn vak uitoefent.

Doorbraak Hans Kazàn

In de jaren zeventig brak Hans Kazàn door, door het programma Ren Je Rot dat toen erg populair was. Grote namen in het goochelaars- en illusionistenwereldje, zoals Hans Klok en Victor Mids, werden geïnspireerd door de programma’s van Kazàn.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!