OM: nieuwe verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij aanslag Peter R. de Vries

Door Redactie
OM: nieuwe verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij aanslag Peter R. de Vries

Er is weer een nieuwe verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend.

De 30-jarige verdachte is in Polen aangehouden door de Poolse politie, op verzoek van Nederland. Het OM heeft om zijn overlevering gevraagd.

Verdacht van helpen bij voorbereiding

De nu opgepakte Pool wordt ervan verdacht dat hij heeft geholpen bij de voorbereiding van de aanslag op Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij.

Rechtszaak

Eind augustus kwam het nieuws naar buiten dat de rechtszaak van Peter R. de Vries mogelijk opnieuw gedaan moet worden. Zoon Royce de Vries is daar niet over te spreken. 'Ik ben er niet blij mee natuurlijk', vertelde hij destijds aan RTL Boulevard. 'We staan hier niet op te wachten'. Royce vertelt dat hij en zijn familie net een beetje alles achter de rug hadden en nu dreigt de hele zaak opnieuw te moeten. Dit komt doordat een van de rechters gaat emigreren naar het buitenland.

'Gewoon doorgaan'

'We zien hier de noodzaak niet voor en vragen ons af of de rechtbank hier niet eerder op had kunnen anticiperen', vertelt Royce. 'Het hangt er vanaf dat de verdediging er bezwaar tegen heeft. Een van de advocaten van de verdachten zegt dat zij vinden dat het opnieuw moet. Het Openbaar Ministerie vindt gewoon dat we door kunnen met het proces zoals het nu al voor een groot deel heeft plaatsgevonden.'

Marengo

Nadat al een levenslange celstraf was geëist tegen G. en E. kwam het OM met een nieuwe getuige die vertelde over de vermeende opdrachtgever voor de moord. Ook werden drie mannen opgepakt, die in oktober voor het eerst voor de rechter moeten verschijnen.

Van meet af aan is aangenomen dat ook Ridouan Taghi tot die groep behoort. Tegen hem is inmiddels ook levenslang geëist in het grootscheepse liquidatieproces Marengo. Nabil B. is kroongetuige in dat proces. Eerder werden zijn broer Reduan en zijn advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. De rol als vertrouwenspersoon en adviseur van B. lijkt De Vries fataal te zijn geworden.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.