Olga Commandeur had problemen met ex-man, maar: ‘Op het moment dat iemand stervende is, doen al die dingen niet meer ter zake’

In het jaar dat Olga Commandeur haar vijfjarig huwelijksjubileum met echtgenoot Frank vierde, moest ze ook afscheid nemen van haar eerste grote liefde Jaap, de vader van haar kinderen.

Door Redactie
Olga Commandeur ex-man
© Peter Smulders

Volgens Olga zijn ze destijds niet voor niets gescheiden, maar die ellende verdween naar de achtergrond aan het sterfbed van haar ex.

Afsluiting

Tussen de bedrijven door waren Olga en haar man Frank ook nog druk met het grootouderschap. ‘Ik heb sinds drie jaar een kleinzoon, Jamairo. Ik kan bijna niet uitleggen hoe gelukkig dat me maakt. Ik ben hem de afgelopen tijd ook gewoon blijven zien. Dat is ook een beetje voortgevloeid uit het feit dat mijn kinderen en ik de afgelopen tijd heel veel en intensief samen zijn geweest, vanwege het overlijden van hun vader Jaap. Dat was een verdrietige periode omdat je een levensfase afsluit, maar toch ook een waardevolle tijd.

Vader van kinderen

Mijn ex-man en ik hadden natuurlijk issues. Anders ga je niet uit elkaar. Maar op het moment dat iemand stervende is, doen al die dingen niet meer ter zake. Ze zijn er nog, maar ze zijn niet belangrijk meer. Wat ik bijzonder vond om te zien was dat mijn kinderen in die fase heel sterk naar hun vader toe zijn gegroeid. Uiteindelijk heeft het ze dichter bij elkaar gebracht. Ik ben blij dat we het op deze manier samen hebben kunnen doen en afsluiten.’

Olga Commandeur ex-man
© Peter Smulders

Olga Commandeur met haar eerste man Jaap Dekker - 1998

Dit verhaal heeft eerder in Story - editie 35/2020 gestaan. 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!