• Liefde

Olcay Gulsen: ‘Ik ben blij dat ik 40 word’

Door Redactie
Olcay Gulsen: ‘Ik ben blij dat ik 40 word’

Terwijl anderen er vaak tegen opzien om hun veertigste verjaardag te vieren, verheugt Olcay Gulsen zich juist op deze dag. Openhartig vertelt ze over de veranderingen in haar leven en over haar relatie met Ruud de Wild, die zo stormachtig begon. 

Komende zomer viert Olcay Gulsen haar veertigste verjaardag en daar kijkt ze naar uit. ‘Dat vind ik echt leuk,’ vertelt Olcay aan Story. ‘Ik heb nooit moeite gehad met ouder worden. Veel vrouwen zijn bang dat ze dan aftakelen. Dat gebeurt ook, dat is het leven. Maar ik maak me liever druk om dingen die ik kan veranderen. En dat is niet mijn leeftijd.’

Volwassen

Het komt ook omdat Olcay anders in het leven staat dan tien jaar geleden. ‘Toen ik dertig werd, had ik echt het idee dat ik supervolwassen was en dat ik de wereld heel goed begreep. En dat de wereld mij begreep. Maar als ik daar nu op terugkijk, was ik echt wel een broekie. Ik maakte me vooral druk om dingen die me nu echt niets kunnen schelen. Ik heb met name de afgelopen vijf jaar een enorme sprong gemaakt. Ik kijk nu anders tegen het leven aan. Destijds maakte ik me druk over mijn uiterlijk en wat mensen over me zeiden. Eigenlijk onbelangrijke zaken. Dat leg ik nu naast me neer.

Begrijpen

Olcay is nog altijd heel gelukkig met NPO Radio 2-dj Ruud de Wild. ‘Het was best een rommelig jaar qua liefde. Het was eerst aan, uit en toen weer aan. Maar de afgelopen maanden gaat het eigenlijk heel goed. Ik heb het idee dat we elkaar beter begrijpen en steeds meer vinden. Ik voel me echt happy met hem. Ruud is heel anders dan de mannen die ik eerder heb gedatet. Hij is ouder, ontwikkeld, intelligent, heeft ontzettend veel humor en hij is rustiger. Hij is niet zo’n haantje en heeft meer diepgang.

Sterker

Dat vind ik soms ook wel beangstigend, want dat heb ik nog niet eerder in een stabiele relatie meegemaakt. Dat ik echt op iemand kan terugvallen, dat iemand er voor je is en dat je echt een gesprek kunt voeren. Dat was in vorige relaties minder. Maar ik denk ook wel dat het nu in mijn leven past, omdat ik zelf sterker ben. Ik denk dat ik tien jaar geleden niet verliefd op Ruud was geworden. Dan hadden we niet bij elkaar gepast. In het begin hoorden we ook van iedereen dat ze ons een ongewoon stel vonden. Voor de buitenkant, maar Ruud en ik passen bij elkaar.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie1 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Olcay Gulsen: ‘Ik ben blij dat ik 40 word’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.