Olcay Gulsen had moeder in tranen aan telefoon door aardbevingen in Turkije

Olcay Gulsen had haar moeder vanochtend 'huilend aan de telefoon' vanwege de aardbevingen in Turkije. Dat vertelt Gulsen, van wie familieleden in het Turkse district Elbistan wonen, het epicentrum van de tweede aardbeving, maandag in de talkshow Khalid & Sophie.

Olcay Gulsen

In Turkije en buurland Syrië zijn door de zware aardbevingen meer dan 2600 mensen omgekomen.

In het Turkse district Elbistan woont het grootste deel van de neven en nichten van Gulsens vader en moeder, vertelt ze aan de tafel. De televisiepersoonlijkheid had vanochtend haar moeder 'rond een uur of half acht' aan de telefoon. 'Toen zei ze: 'ik heb iedereen gesproken, er is niets in de hand.' Haar moeder keek televisie en zag vervolgens 'live op tv' dat de tweede aardbeving plaatsvond, vertelt Gulsen. Door het zien van de tweede aardbeving raakte haar moeder 'in paniek', vervolgt ze, maar hun familie is veilig.

Pijn

Het doet 'ontzettend veel pijn' om te zien dat het gebied is getroffen door een aardbeving, vindt ze, juist omdat het gebied al 'best armoedig' is en de mensen hier volgens haar veel hebben meegemaakt. 'Al die huizen zijn in puin, die mensen zijn in één klap alles kwijtgeraakt'.

Dodental loopt op

De nachtelijke aardbeving in de buurt van de stad Gaziantep had een kracht van 7.8, waarna nog 120 naschokken volgden, waaronder een van 7.5. De verwachting is dat het dodental de komende uren nog verder zal oplopen. Er zijn alleen in Turkije volgens de autoriteiten al 11.000 gewonden. In Syrië zijn tot nu toe zijn 2500 gewonden bekend. Het slechte weer in het rampgebied bemoeilijkt het werk van de reddingswerkers.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!