• Liefde
  • Oranjes

Oeps: Willeke Alberti liet verboden zin per ongeluk toch horen tijdens huwelijksfeest Willem-Alexander en Máxima

Door Redactie
Oeps: Willeke Alberti liet verboden zin per ongeluk toch horen tijdens huwelijksfeest Willem-Alexander en Máxima

Optreden voor Willem-Alexander en Máxima tijdens hun huwelijksfeest, is natuurlijk een hele eer. Willeke Alberti (76) mocht een nummer vertolken, maar maakte daarin toch een pijnlijke fout.

Willeke zong namelijk het lied 'Morgen ben ik de bruid' in de ArenA. Het bruidspaar had maar één wens: om een gevoelig liggende zin achterwege te laten. 'Vadertje, bedankt hoor schat. Ik heb een fijne jeugd gehad', ging het om.

Live

Alberti zong uiteindelijk toch deze 'verboden' woorden, maar waarom deed ze dat? 'Het idee dat als je vader nog leeft en je vader mag niet bij je huwelijk zijn… Daar heb ik nu nog kippenvel van. Het mocht niet, maar het was live. Dus…', verklaart de zangeres aan Shownieuws

Afstand

Pijnlijk, aangezien Jorge Zorreguieta de grote afwezige was op 02-02-2002. Door zijn politieke rol tijdens de militaire dictatuur in Argentinië, besloot Nederland afstand te nemen van de vader van Máxima. Miljoenen mensen in binnen- en buitenland volgden de trouwplechtigheid op televisie. Een memorabel moment, dat na het huwelijk nog vaak is herhaald, is de traan van Máxima toen Carel Kraayenhof het nummer Adios Nonino speelde.

Bron: Libelle, Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.