‘NOS’ zal in gesprek gaan met van wangedrag beschuldigde presentator Tom Egbers

Een woordvoerder van de NOS laat weten dat de omroep nog in gesprek gaat met presentator Tom Egbers. Daarom is het nog niet duidelijk of Egbers dit weekend op televisie komt. 

tom egbers

Normaal gesproken presenteert hij elke zondag het programma Studio Sport Eredivisie.

Onthullend artikel

De Volkskrant kwam met een onthullend artikel over wangedrag op de redactie van NOS Sport. Onder anderen Tom Egbers zou zich daar schuldig aan gemaakt hebben. De presentator zou grensoverschrijdend en intimiderend gedrag hebben vertoond. Hij zou bijvoorbeeld een vrouwelijke collega hebben gepest, met wie hij eerder een affaire had.

Wanneer het gesprek tussen de NOS en Egbers plaatsvindt, kon de woordvoerder niet precies zeggen.

Vrouw Tom Egbers

De naam van Egbers’ vrouw, Janke Dekker, viel de afgelopen tijd regelmatig vanwege haar voorzitterschap van de stichting MORES – het meldpunt voor seksueel wangedrag. Nu is er dus een onderzoek gaande naar grensoverschrijdend gedrag binnen de werkplek van haar echtgenoot. ‘Maar met dat onderzoek heb ik niets te maken,’ vertelt Janke aan Story.

‘Bij ons kunnen mensen met een klacht terecht als ze dat bij hun eigen organisatie niet kunnen. Ik hoor zelf nooit wat er gemeld wordt. Ik heb met de andere leden van het bestuur de taak om te zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om experts in te huren om die gesprekken te voeren.’

Volledig vertrouwen

‘Ik heb begrepen dat er geen sprake is van een onderzoek, maar van een inventarisatie.’ Schrok Janke toch niet een beetje toen het nieuws over de sportredactie van de NOS naar buiten kwam? ‘Nou nee. Ik weet dat hij een ondeugende jongen is, daarom is hij ook zo leuk en hou ik zoveel van hem. Hij is nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen. Maar hij is geen pestkop. En ik vertrouw Tom volledig.’ 

Bron: RTL Nieuws

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!