Nikkie Plessen vertelt openhartig: ‘Mijn broertje kon niet meer zelf ademen’

Door Redactie
Nikkie Plessen miljonair

In de podcastserie ‘Podnataal’ heeft Nikkie Plessen (34) onlangs een boekje opengedaan over haar zwangerschappen. Waar de modeontwerpster toen ook over vertelde, was haar overleden broertje.

In de podcast vertelt Nikkie dat ze vaker op controle moest komen dan een gemiddelde zwangere vrouw, wat alles te maken had met haar overleden broertje. 'Hij was zwaar gehandicapt, dus ik had wel een wat medischer dossier wat betreft controles, waardoor alles heel gecontroleerd werd. (…) Hij had een omgekeerd chromosoom. Hij kon niet meer zelf ademen en kon helemaal niks eigenlijk. Dan ga je in een molen mee omdat het in de familie zit', zo legt Nikkie uit. 'Ze kijken dan in hoeverre het een gezond kind is. Je zit dan in een medische modus. Ik ben dus niet zo iemand die heel erg bezig is met gevaren en wat er mis kan gaan.'

‘Ik zie het wel’

Toch is Nikkie naar eigen zeggen niet iemand die ‘heel erg bezig is met gevaren en wat er mis kan gaan’. Zo heeft ze geen zwangerschapscursussen gedaan en zich ook niet echt ingelezen. 'Natuurlijk ga je vooral de eerste keer op de websites kijken van hoe groeit je kind en hoe ziet het eruit en wat zou je nu moeten voelen, dat heb ik wel allemaal gedaan', aldus de blondine over haar eerste zwangerschap. 'Ik ben altijd iemand van ik zie het wel. Ik laat het allemaal over me heen komen. De hele wereld kan het, dus het moet mij ook echt lukken linksom of rechtsom.'

Ruben Bontekoe

In 2010 werd Nikkie voor het eerst moeder van Jolie Lisa Lotte. Vier jaar later kwam Alain Robert Henri ter wereld, na een bevalling van slechts elf minuten. Ze kreeg beide kinderen met Ruben Bontekoe, met wie ze sinds 2003 samen is.

Door: Flaironline | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.