• Hazes

Nieuwe carrièrestap voor Roxeanne Hazes: 'Het is géén grapje'

Door Redactie
Nieuwe carrièrestap voor Roxeanne Hazes: 'Het is géén grapje'

Roxeanne Hazes heeft een kinderboek over pesten geschreven. Het prentenboek Grapje! is vanaf 12 tot en met 25 september verkrijgbaar bij Kruidvat.

Het boek maakt deel uit van de serie Onze Wereldboeken waarbij maatschappelijke thema's toegankelijk worden gemaakt voor kinderen. De thema's zijn gekoppeld aan een goed doel. Hazes werkte samen met de stichting Stop Pesten Nu. Per jaar verschijnen er twee boeken in de serie. De tweede schrijver wordt later bekendgemaakt.

'Vroeger zelf gepest'

De zangeres laat weten dat ze direct 'ja' zei toen ze werd gevraagd om het boek te schrijven. 'Pesten is iets dat mij aan het hart gaat. Ik ben vroeger zelf gepest en een paar jaar geleden ben ik op mijn oude middelbare school langs geweest om daarover te vertellen. Ik wil jongeren bewust maken van wat het met je kan doen, in de hoop dat het op een dag uit de wereld is. Iedere pester die we kunnen bereiken, is er een.' Roxeanne hoop dat sommige kinderen zich door dit boek minder alleen voelen, want pesten is géén grapje. 

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.