Nieuw avontuur voor Ruinerwold-slachtoffer Glory van Dorsten: ‘Ik ben supertrots op hem’

Door Redactie
Nieuw avontuur voor Ruinerwold-slachtoffer Glory van Dorsten: ‘Ik ben supertrots op hem’

De ontsnapping van Israel van Dorsten (27) uit de ‘spookboerderij’ in het Drentse Ruinerwold, in oktober 2019, zorgde voor de ontmaskering van zijn vader Gerrit Jan van D., die een groot deel van zijn kinderen jarenlang afsloot van de buitenwereld en in hun woonboer-derij geestelijk en lichamelijk zou hebben mishandeld. 

Israels vlucht zorgde voor de hereniging met zijn oudere broers en zus, die het gezin al eerder ontvluchtten, de arrestatie van vader Gerrit Jan, en de bevrijding van de vijf in de boerderij achtergebleven broers en zussen. In de documentaire van Jessica Villerius De kinderen van Ruinerwold, die in 2021 werd bekroond met de Gouden Televizier-Ring, deden naast Israel ook zijn eerder vertrokken broers Shin (31) en Edino (29) en zus Mar Jan (30) hun verhaal. De overige broers en zussen bleven uit de publiciteit. Naderhand groeiden met name Israel en Edino uit tot Bekende Nederlanders. Intussen hebben de broers bijna zestigduizend volgers op Instagram en zijn ze geregeld aanwezig op filmpremières. Vorige week nam Edino zijn jongere broer Glory (26) mee naar de première van The Batman. ‘Dat ik dit met hem mag meemaken, is geweldig,’ vertelt Edino aan Story. ‘Glory heeft niet meegedaan aan de documentaire, maar is nu een stuk verder in zijn leven. Hij heeft een eigen klusbedrijf, hij is een harde werker.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.