• Showbizz

Niet alleen Gordon, ook tal van andere BN’ers zien restaurant-avontuur mislukken

Door Redactie
Niet alleen Gordon, ook tal van andere BN’ers zien restaurant-avontuur mislukken

Coronacrisis, stijgende prijzen en personeelstekorten... Tot zijn grote teleurstelling zag Gordon (54) geen andere uitweg dan zijn koffiezaak in Blaricum te sluiten. Showbizzcollega’s, onder wie Lee Towers, Douwe Bob en Jaap Reesema, weten hoe het voelt. Ook zij verkeken zich op hun horeca-avontuur, vertellen zij aan Story.

Gordon is niet de eerste Bekende Nederlander, die zijn horecadromen in rook op zag gaan. In 2005 moest René Froger de deuren sluiten van zijn restaurant Brink 10 in Laren, in 2009 ging het restaurant-nachtclub The Mansion in Amsterdam van Johnny de Mol failliet, nadat hij zich had teruggetrokken als aandeelhouder. Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau slaagden er niet in om van hun restaurant XaXa op Ibiza een hotspot te maken, en besloten na de coronacrisis niet meer open te gaan. DJ-duo Sunnery James en Ryan Marciano hadden zich meer voorgesteld van hun restaurant W36 en moesten hun etablissement noodgedwongen sluiten. Eerder overkwam dat ook zanger Harry Slinger, wiens café Drukwerk geen doorslaand succes werd. Lee Towers kan erover meepraten. In de jaren tachtig opende hij zijn Scheveningse restaurant Lee Towers Palace. ‘Het was allemaal ellende,’ vertelt de zanger Story. ‘Iedereen dacht dat ik failliet was, maar dat klopte niet. Ik ben nooit failliet gegaan. Er is niemand die nog geld van me krijgt. Ik ben er zélf mee gestopt. Schoenmaker blijf bij je leest. Je leert van je fouten.’ 

Handdoek in de ring

Zanger Douwe Bob, afkomstig uit een horecafamilie, opende in 2016 café The Fool Bar in Amsterdam. ‘Ik ben opgegroeid in de horeca en heb ook altijd in cafés en restaurants gewerkt voordat ik doorbrak als zanger. Na een paar jaar begon het weer te kriebelen, dus ik dacht: ik ga een tent beginnen. Toen had ik net meegedaan met het Songfestival. Alles wat ik aanraak, verandert toch wel in goud, dacht ik. Alsof alles me kwam aanwaaien. Maar ik had het nog veel te druk met spelen en was gewoon te jong om op een goede manier een tent te runnen. Toen heb ik vrij snel de handdoek in de ring gegooid. Het was lang leve de lol, dat is niet vol te houden. Dan loop je leeg.’ Door schade en schande wijs geworden, opende Douwe Bob in 2021 wijnbar Stevig in Amsterdam-West. ‘Dat doe ik samen met mijn compagnon, die de dagelijkse leiding heeft. Het loopt erg goed. Ik ben er veel, en dat is ook nodig. Je kunt niet denken: dat doe ik er wel even bij. Je moet er écht zijn.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.