• Married at first Sight

Nicole gooit wijn in gezicht van Martijn na zoveelste ruzie: ‘Op dit moment ben ik serieus woedend’

We moesten even bijkomen van de gebeurtenissen in Married at First Sight afgelopen woensdag. Martijn en Nicole stelden zich steeds vijandiger op naar elkaar, wat leidde tot aparte hotelkamers en een gesprek met Patrick.

MAFS-Nicole

Toch waren Martijn en Nicole vorige week eens niet de hoofdrolspelers van de aflevering. Moeder Nella, van deelneemster Paula, stal namelijk de show door haar toekomstige schoonzoon eens flink de stuipen op het lijf te jagen enkele minuten voordat hij zijn aanstaande zou ontmoeten. Gaat Remco hierdoor nog wel ‘Ja!’ zeggen?

Dat heeft hij zeker wel gedaan. Vanavond begon Married at First Sight namelijk met de huwelijksceremonie van hem en Paula. Toch leken de twijfels wel de overhand te nemen, zeker nadat de BABS aangeeft dat schoonmoeder bij Paula aan de overkant van de straat woont. Je ziet het hoofd van Remco stilletjes verschieten. En Paula? Die zit inmiddels aan de andere kant van de romantische loveseat. Geen vuurwerk dus, zo ziet ook Patrick. ‘In het begin vond ik het wat stijfjes en afstandelijk’, laat Carlo aan de gedragsbioloog weten. ‘Dat mag je gerust zeggen’, aldus Patrick. Ook de familieleden leken niet van hun stoelen af te vallen van enthousiasme.

Keuringsrapport 

En wat vond Nella van het huwelijk? Ze had eenmaal na de foute antwoorden van Remco al een slecht voorgevoel. Carlo gaat na de ceremonie meteen bij haar langs. Als hij van de tenen van Nella is gestapt geeft ze een politiek correct antwoord: ‘Ik heb de rest van de vragen nog niet gesteld en die zeg ik niet tegen jou.’ Hoe raar de eerste kennismaking met schoonzoon Remco ook is, hij is niet de enige die zo behandeld is bij binnenkomst in de familie van Paula. ‘Ik heb een keuringsrapport opgemaakt. Voor iedere vriend of vriendin die binnenkwam, hadden we een keuringsrapport.’ Maar dat was oorspronkelijk niet Nella’s idee. Nee, ook de broer van Paula heeft graag de touwtjes in handen. Gelukkig is papa John wel enthousiast. En alleen al omdat Remco uit Rockanje komt en daarom waarschijnlijk een Feyenoorder is. 

Voorzichtig kusje 

Nu moet nog blijken of Paula ook enthousiast is. De rustige maar zachtaardige Remco is blij met de match, hij heeft een mooie vrouw aan zijn zijde. Maar voor Paula gaat een kus tijdens de ceremonie én de fotoshoot toch net wat te ver. Het blijft tweemaal bij een voorzichtig kusje op de wang. Ongemakkelijk? Geen liefde op het eerste gezicht? Een mismatch? We zullen er snel genoeg achter komen. Al zegt de uitblijvende zoen niets, want ook Loes en Wichian begonnen rustig aan en lijken elkaar wel echt gevonden te hebben. Zou dit een voorbode zijn voor twee geslaagde huwelijken?

'Ik maak altijd iedereen boos' 

Terug naar Italië waar vorige week de bom barstte. Toch lijkt de situatie nu bekoeld. En hoé! Zoals Carlo al zegt in het intro: ‘De wonderen zijn de wereld nog niet uit.’ De twee geven elkaar namelijk een grote knuffel de volgende morgen!

We vernemen dat Nicole het aanbod van Martijn, om een avondje te gaan eten, heeft geaccepteerd. En dat heeft blijkbaar ook geholpen. Het getrouwde stel eet namelijk de volgende dag zelfs weer een ontbijtje samen in het ochtendzonnetje. ‘Ik denk dat we gisteren op zijn minst een opening hebben gecreëerd. En verder hebben we gezegd: we doen het rustig aan en kijken het per dag aan. Ik denk dat we een stapje verder zijn’, aldus Nicole. Als tijdens het ontbijt er toch weer een paar wespen op Nicole afkomen, komt Martijn zelfs voor zijn vrouw op. Hij vangt het stekende beestje met zijn blote handen. Geen goed idee volgens Nicole, die laat weten dat de wespen daardoor alleen maar bozer worden. ‘Ik maak altijd iedereen boos’, grapt Martijn met een flinke portie zelfspot. Dan loopt Nicole wéér weg, maar dit keer om de wespen te ontvluchten en niet Martijn. 

Karten 

Na het verstoorde ontbijt, besluit het stel een activiteit te gaan ondernemen: karten. Gek, als je bedenkt hoe fout het meermaals is gelopen in een normale auto. Maar de twee lijken hun leven te hebben gebeterd. Nicole mag zelfs achter het stuur van de huurauto kruipen van Martijn! Onderweg naar de kartbaan lijkt Martijn toch door de mand te vallen. Hij was nog nooit in Italië geweest én wist niets over karten, maar vertelt nu wel in geuren en kleuren over de Italiaanse familie waar hij heeft overnacht. En laten zij nou ook het karten op de baan hebben gezet in Italië. Liegen lijkt ons geen goede basis voor een huwelijk. En dat blijkt ook even later…

Friendzone

Het leek even alsof Martijn en Nicole een hele dag hadden overleefd zonder ruzie, maar de twee starten toch weer met kibbelen als Martijn zijn vrouw opeens een fijn ‘persoon’ noemt. ‘Je zou echt wel een vriendin van me kunnen zijn’, aldus Martijn. ‘Is dat het gevoel waarmee je de avond ingaat?’, vraagt Nicole verbaasd. Martijn probeert uit zijn woorden te komen, maar de eindconclusie is toch wel dat Nicole in de beruchte friendzone zit. Ze kan het aan, maar laat dan zelf ook stellig weten: ‘Ik zie het hetzelfde. Maar ik ben wel van mening, dat als je dat nu al zo bestempelt, het per definitie niets wordt.’ De twee parkeren het issue en gaan gewoon lekker eten en genieten van de resterende dagen in Italië, het land waar Martijn steeds meer van gaat houden. Zelfs de productie van het programma houdt rekening met de moeilijke relatie van Martijn en Nicole en geven de twee privacy tijdens een etentje. Maar al tijdens het voorgerecht, verdwijnt Nicole naar haar hotelkamer. 

Wijn in je gezicht

‘Op dit moment ben ik serieus woedend’, laat ze daar aangekomen weten. ‘Hij heeft me echt heel erg getriggered en dat weet hij. En ik heb er geen woorden voor wat er nu gebeurd is. Ze vertelt dat het tijdens het diner al snel ‘een kant opging’ waar zij niet van gediend was. ‘En waar ik op een gegeven moment heel klaar mee was, en boos over werd en me machteloos voelde omdat ik geen weerwoord had’, somt Nicole verder op. ‘En op dat moment heb ik uit machteloosheid wijn in zijn gezicht gegooid.’ 

Boek is gesloten

Ook Martijn doet zijn verhaal: in de auto sprak hij vanuit zijn ‘gevoel’ Nicole aan op haar rijstijl. ‘Ik voelde me onveilig met haar rijstijl. En daar kwam ze net weer op terug. Toen zei ik: ‘Ik vind inderdaad dat jij niet kan autorijden’. Pakt ze een glas wijn en gooit ze het in me gezicht. Het is overigens nog een dure wijn ook’, laat Martijn lachend weten als hij nog een slokje neemt. ‘Wij botsen gewoon op basis van karakter’, concludeert Martijn die met een wild dichtgeknoopt overhemd voor de camera zit. ‘Het boek Nicole is gesloten, finito, grazie, ciao.’ 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!