Nicol vriendin van Peter Gillis gehoord in mishandelingszaak

Peter en Nicol

Nicol Kremers is afgelopen week gehoord bij de rechter-commissaris in de mishandelingszaak tegen haar partner Peter Gillis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard.

Volgens het OM zou Gillis zijn vriendin in mei onder meer in haar rug en neus hebben gebeten. In juli meldden verschillende Nederlandse media dat Gillis, bekend van de SBS6-realityserie Massa is Kassa, een nacht in de cel had doorgebracht vanwege het incident.

Incident in privésfeer

Het koppel ontkende aanvankelijk dat er sprake is geweest van een mishandeling. Later gaven zij toch toe dat er in mei 'een incident in de privésfeer' had plaatsgevonden. Nu er een verklaring is afgelegd, kan de strafzaak inhoudelijk worden behandeld. Een exacte datum voor de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend, al zal die waarschijnlijk begin volgend jaar plaatsvinden.

Dwangsom

Op 23 november zag Peter Gillis van de Oostappengroep, af van een hoorzitting bij de gemeente Peel en Maas in zijn bezwaar tegen een dwangsom van een miljoen euro. Die is hem door de gemeente opgelegd vanwege de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo. Deze camping is eigendom van de Oostappen Groep van Gillis. Nu de hoorzitting niet doorgaat stelt de bezwarencommissie van de gemeente op basis van schriftelijke stukken een advies aan het college op. Waarschijnlijk begin volgend jaar neemt het college dan een beslissing, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Arbeidsmigranten

Het bezwaar tegen de dwangsom in Peel en Maas staat los van een afwijzing door de gemeente van een vergunning voor de aanleg van een nieuw park voor arbeidsmigranten, pal naast camping De Berckt in Baarlo. Gillis wilde de arbeidsmigranten die weg moesten van de Berckt daar huisvesten. De gemeente haalde daar echter een streep door na toetsing op integriteit volgens de Bibob, de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. Daaruit 'komt naar voren dat er een ernstig gevaar is dat de vergunning gebruikt zal worden om (vermoedelijk) illegaal gegenereerd vermogen te benutten en mogelijk strafbare feiten te plegen', aldus de gemeente.

Geen vergunning

Om diezelfde reden weigerde de gemeente Valkenburg een vergunning voor een camping daar. Ook de vergunningaanvraag voor een camping in Soerendonk (Brabant) sneuvelde op een Bibob-onderzoek.

Bron: ANP | Beeld: Edwin Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.