Nick Schilder zet gezin nu op de eerste plaats na breuk Nick & Simon

Nog even en dan wordt na zeventien jaar definitief de stekker getrokken uit  het Volendamse zangduo Nick & Simon.

Nick en Kirsten Schilder

Voor de Simon Keizer (38) was de koek op. Gezamenlijke tv-projecten gaan door, maar als zangduo is het echt einde oefening. Dat brengt de nodige emoties met zich mee, zeker ook voor Nick Schilder (39).

In de begintijd kreeg hij een relatie met Kirsten Hofstee (39), die hij had ontmoet op de kermis in Volendam. Nick studeerde Economie, Kirsten deed de pabo. Toen hij een jaar later, in 2006, voor een muziekcarrière koos, juichte Kirsten dat toe. Dat ze, als het niet mocht lukken, van haar leerkrachtensalaris zouden moeten leven, vond ze geen probleem. Maar Nick scoorde met Simon alleen maar hits. Ook privé hadden Nick en Kirsten de wind mee. 

Burn-out

Nick & Simon mag dan uit elkaar vallen, wat betreft zijn huwelijk moet Nick daar niet aan dénken. Van een echte relatiecrisis is nooit sprake geweest, maar de twee hebben wel pittige tijden gekend. Zeker toen het succes steeds groter werd en de kinderen nog heel klein waren. ‘Ook wij hebben weleens ruzie, alleen zijn we heel direct, waardoor de lucht snel geklaard is. Er is een periode geweest die heel belangrijk is geweest in dit opzicht,’ vertelt Nick in Beau Monde. ‘Tien jaar geleden heb ik tegen een burn-out aan gezeten, omdat ik te veel van mezelf vroeg.’

Daardoor bleef er te weinig quality time met zijn gezin over. Nu, bij het opstarten van een solocarrière, moet Nick daar weer voor waken. ‘Gelukkig zijn we hier door die burn-out scherp op geworden en proberen we te voorkomen dat we elkaar verliezen,’ aldus Nick, voor wie het een leerproces blijft.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.