• Volendam

Nick Schilder vindt solocarrière spannend: ‘Vraag me soms af of mensen op mijn muziek zitten te wachten’

Nick Schilder (39) denkt dat 2023 een ‘tropenjaar’ voor hem wordt. De zanger gaat natuurlijk na jaren verder zonder zijn zangmaatje Simon Keizer (38). 

nick schilder

Hij moet zichzelf helemaal opnieuw ontdekken op muzikaal vlak. En dat is best wel even wennen, deelt Nick.

Tegen burn-out aan

Tien jaar geleden zat Nick tegen een burn-out aan, vertelt hij aan Beau Monde. Dat kwam omdat de zanger teveel van zichzelf vroeg. ‘Op muzikaal gebied, maar ook op andere vlakken wilde ik van alles doen en leren. Daardoor bleef er weinig tijd over voor qualitytime met het gezin.’

Minder tijd voor gezin

Op het moment dat Nick tegen een burn-out aan zat, zaten hij en z’n vrouw Kirsten nog in de luiers. ‘Julian, de middelste, werd in 2012 geboren en dat was net een periode dat Nick extreem veel optrad en weinig thuis was. We hebben nooit een relatiecrisis gehad, maar in deze periode werden we wel even teruggefloten”, deelt zijn vrouw.

Aangezien Nick druk bezig gaat zijn met zijn solocarrière zal hij weer minder tijd hebben voor zijn gezin. ‘Gelukkig zijn we hier dankzij die burn-out scherp op geworden en proberen we te voorkomen dat we elkaar verliezen.’

Solo verder

Spannend is het wel, vindt de Volendamse zanger. ‘Ik heb er veel zin in, maar ik vind het ook spannend, omdat ik geen idee heb hoe ik mezelf ga manifesteren als soloartiest. (…) Soms vraag ik me af of mensen wel op mijn solomuziek zitten te wachten.’ Ook is Nick benieuwd of hij het wel leuk vindt om in z’n uppie op het podium te staan. Kirsten heeft er in ieder geval veel zin in. ‘Ik weet zeker dat het goed komt, en anders zit ik sowieso in de zaal’, zegt ze in Beau Monde.

Bron: RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!