• Volendam

Nick Schilder staat onder druk: 'Ik had slapeloze nachten'

Door Redactie
Nick en Simon

Nick & Simon hebben al heel wat grote concerten gegeven en deelden het podium al vaker met collega's, maar toch is het Volendamse duo gespannen voor de twee uitverkochte concerten die dit weekeinde in de agenda staan. De zangers staan, voor het eerst, in de Ziggo Dome. "Ik sta ervan versteld hoe nerveus ik ben", geeft Nick Schilder toe aan BuzzE.

"Dit had ik ook niet verwacht; we hebben veel ervaring, kennen de liedjes al en hebben heel vaak opgetreden. En toch lijkt het, heel gek, alsof ik steeds nerveuzer word voor die grote dingen." Niet alleen Nick is zenuwachtig, ook voor Simon Keizer is de aanloop naar de Ziggo Dome spannend. "We spraken elkaar net en het was continu 'heb je dit al gecheckt?', 'dat al doorgenomen?'. De aanloop naar zo'n grote show is altijd een beetje stressvol."

Verrassende show

Nick en Simon hebben het zichzelf ook niet makkelijk gemaakt. Speciaal voor de shows in de Ziggo Dome staken de Volendammers een aantal nummers in een nieuw jasje en ook de vele gastartiesten maakten repeteren noodzakelijk. "Bovendien komt er veel kijken bij zo'n groot podium. Heel veel dingen luisteren nauw, een verkeerde gitaar pakken of je microfoon vergeten wordt lastig als je dertig meter moet overbruggen." Al te veel wil Nick nog niet prijsgeven over de shows. "We gaan gebruikmaken van de hele zaal en duiken ook op onverwachte plekken op. Het wordt een dwarsdoorsnede van ons repertoire, met verrassingen in de vorm van gasten en net iets andere liedjes." Een ander intro, andere overgang of andere groove moet ervoor zorgen dat ook de diehard Nick & Simon-fans iets nieuws te horen krijgen. "Ook de mensen die voor de honderdste keer bij een optreden van ons komen, krijgen een hele nieuwe show te zien. We willen prikkelen, niet enkel live een album staan afdraaien."

Slapeloze nachten

De stress, spanning en druk leverde Nick "een paar keer" slapeloze nachten op. Desondanks kan hij niet wachten tot hij het podium in Amsterdam op kan stappen. "Het is ook wel een prettige spanning. Die begint al als je zo'n concert aankondigt, want loopt de kaartverkoop wel goed?" Dat zat wel snor, de Ziggo Dome is twee keer volledig uitverkocht. Volgens Nick komt dat doordat het de eerste grote show van de Volendammers in de omgeving van Amsterdam is.

Goed geluid

Zelf kijkt hij vooral uit naar het "heerlijk goede geluid" van de Ziggo Dome, geen onbekend terrein voor het duo. "In de echt gerenommeerde zalen, zoals bijvoorbeeld ook Paradiso en Ahoy, is het eigenlijk jammer dat je het podium af moet. Daar komt nog bij dat de Ziggo Dome zo is ingericht dat hoe groot het ook is, je iedereen ziet zitten. Het publiek is heel dichtbij, het is eigenlijk een groot theater."

Genieten

Nick heeft zichzelf voorgenomen te genieten komend weekeinde. "Ik zeg tegen mezelf: Nick, dit is de Ziggo Dome. Dit is niet normaal en je moet nog maar afwachten of het over een paar jaar nog eens lukt. Ik ben wel in staat om zo'n show goed in me op te nemen." Hoe het succes van de twee uitverkochte concerten zondagavond wordt gevierd, is al duidelijk. "Dan gaat een goede fles wijn open, die staat al klaar."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Nick Schilder staat onder druk: 'Ik had slapeloze nachten'

Beeld: Peter Smulders | (ANP)