• Volendam

Nick en Simon komen samen in dit nieuwe tv-programma

Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol zijn vanaf februari weer terug met een nieuw programma, meldt AVROTROS maandag.

Nick & Simon

In Strandgasten gaat het Volendamse drietal met verschillende Nederlandse artiesten het strand op om muziek te maken.

In de eerste aflevering zijn Kraantje Pappie, S10 en Roxeanne Hazes te gast. Later komen ook onder anderen Meau, Stef Bos, Typhoon, Goldband, Karin Bloemen en Flemming langs.

Camping

Eerder maakten de Volendammers al het programma De 3 Sterren Camping. Ook voor dat programma ontvingen zij bekende Nederlanders om muziek te maken en gesprekken te voeren, maar dan op de camping. Strandgasten is vanaf 15 februari te zien op NPO 3.

Nick & Simon stoppen ermee

Nick Schilder en Simon Keizer stoppen vanaf het voorjaar na een periode van zeventien jaar als muzikaal duo. Op deze manier ontstaat er straks ruimte voor 'individuele creativiteit' en 'al langer gekoesterde solo-aspiraties' die de zangers hebben. Zo heeft het management van het duo eind augustus aan het ANP bekendgemaakt. 

Soloplannen

De laatste tijd gingen al geruchten rond dat Nick & Simon uit elkaar zouden zijn gegroeid en dat ieder z'n eigen weg wilde gaan. Begin augustus werd bevestigd dat er 'soloplannen' waren, maar werd hier niet verder over uitgeweid. In de week na de bekendmaking gaven de zangers in de talkshow van Eva Jinek op RTL 4 eenmalig tekst en uitleg over hun beslissing om te stoppen als duo. Simon gaf tijdens het gesprek aan zijn plezier in het samen werken te hebben verloren.