Netflixserie Undercover wint Amerikaanse televisieprijs

Door Redactie
Anna Drijver Undercover

Undercover, de eerste Belgisch-Nederlandse coproductie van Netflix, heeft een Amerikaanse televisieprijs gewonnen. Het misdaaddrama won de juryprijs voor beste serie tijdens het Cinequest Film Festival in San Jose.

De jury koos Undercover als winnaar "vanwege het script, de regie, de productie, het acteerwerk en de cinematografie: een naadloos raderwerk dat een fascinerende en karaktervolle thriller heeft opgeleverd", zegt Michael Rabehl, programmadirecteur van Cinequest tegenover het Algemeen Nederlands Persbureau.

“Ik ben zo blij met deze prijs; erkenning uit de States - het walhalla van de tv-wereld - is een ongelofelijke eer. We merkten ook dit keer weer dat het publiek mee was met het verhaal en de humor en dat de reacties in de zaal top waren. Dat doet echt deugd”, laat Tom Waes weten aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Ik kan alleen maar hopen dat de reacties op Netflix even lovend zullen zijn.” 

Het verhaal

Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (Anna Drijver) zijn twee undercoveragenten die de opdracht krijgen om te infiltreren in het xtc-netwerk van Ferry Bouwman (Frank Lammers). Ferry spendeert zijn tijd het liefst in een chalet op een camping naast zijn villa op de grens tussen Nederland en België. Voor de buitenwereld lijkt hij misschien op een simpele kamper, maar schijn bedriegt. Ferry is namelijk super slim, gevaarlijk en steenrijk.

Overige acteurs

Ook Elise Schaap, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit vertolken rollen in de reeks, die wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. Netflix​ werkt​ samen​ met​ het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en​ VRT.

Netflix

Undercover is vanaf 3 mei in Nederland te zien op Netflix. Bij onze zuiderburen in België is de serie sinds 24 februari elke zondag te zien bij Eén. Bekijk hier alvast de trailer:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Netflixserie Undercover wint Amerikaanse televisieprijs

Bron: ANP, HLN, Netflix | Beeld: ANP, YouTube