• Royals

Netflix schuift docu Harry en Meghan op na kritiek The Crown

Netflix schuift docu Harry en Meghan op na kritiek The Crown

Netflix heeft besloten de releasedatum van de documentaire over prins Harry en Meghan naar achter te schuiven. De streamingdienst besloot daartoe naar aanleiding van kritiek op het aankomende seizoen van The Crown, meldt de Amerikaanse entertainmentsite Deadline.

John Major, voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk, uitte zijn kritiek op de eerste aflevering van het vijfde seizoen van The Crown. Major heeft moeite met een verhaallijn waarin de toenmalige prins Charles bij hem zou hebben geklaagd over het feit dat hij lang moest wachten voor hij de troon kon overnemen. Major houdt vol dat een dergelijk gesprek nooit heeft plaatsgevonden en noemde het zelfs 'kwaadaardige onzin'.

Verzonnen gesprekken

Volgens de Britse krant Sunday Times zal in het nieuwe seizoen van The Crown een scène te zien zijn waarin Charles een gesprek heeft met Major waarin hij hint op het mogelijk afzetten van de Queen. Ook zou Major denigrerend over de koninklijke familie spreken. Ook bekritiseert de woordvoerder van Major gesprekken die de premier in de serie met de Queen heeft. Deze zijn volgens hem verzonnen, want 'zoals u weet zijn gesprekken tussen de monarch en de premier volledig privé en zullen ze dat voor Sir John ook altijd blijven. Het is fictie, zo simpel is het.'

Docu uitgesteld 

Deadline voert een bron op die zegt dat de directie van Netflix het 'dwaas' zou vinden om de documentaire van Harry en Meghan een maand na The Crown uit te brengen, gezien de kritiek op de serie over het Britse koningshuis. Een officiële releasedatum van de documentaire over Harry en Meghan was nog niet bekendgemaakt. De serie werd begin december verwacht, een maand na de première van het vijfde seizoen van The Crown.

Onder vuur

The Crown ligt al jaren onder vuur omdat het een onjuist beeld van de monarchie zou geven. De voormalig minister van Cultuur, Oliver Dowden, opperde eerder al om een disclaimer te laten zien voorafgaand aan de afleveringen om duidelijk te maken dat het om fictie gaat. Netflix liet zondag weten hier geen gehoor aan te geven, omdat het altijd al heeft gezegd dat The Crown 'een dramaserie is die gebaseerd is op historische gebeurtenissen'.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.