Net binnen: Baantjer komt terug... met Waldemar Torenstra in de hoofdrol

Door Redactie
Net binnen: Baantjer komt terug... met Waldemar Torenstra in de hoofdrol

Rechercheur De Cock keert terug op televisie. De Amsterdamse rechercheur keert twaalf jaar nadat de oorspronkelijke serie werd gestopt terug bij RTL4 en Videoland, maakten zij maandag bekend.

Jaren tachtig

De serie speelt zich af in de roerige jaren tachtig, als het personage De Cock net rechercheur is geworden. De hoofdrol wordt vertolkt door Waldemar Torenstra. Tygo Gernandt speelt de rol van zijn vaste partner, Tonnie Montijn. Het idee voor de serie is afkomstig van Thijs en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer, die de oude Baantjer in de oorspronkelijke reeks speelde.

Speelfilm en serie

De nieuwe serie wordt voorafgegaan door een speelfilm die volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn. Thijs Römer heeft mede het scenario van de film geschreven. “Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van een van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock", zegt Waldemar.

Opnames

De opnames van de nieuwe Baantjer starten in september. De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi's); de productie is in handen van Millstreet Films. Het personage De Cock werd ooit bedacht door rechercheur Appie Baantjer, die zeventig boeken rond de Amsterdamse diender schreef. Van de Baantjer-boeken zijn 7 miljoen exemplaren verkocht.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)