Negentien klachten over ongewenst gedrag Jeroen Rietbergen

Door Redactie
Negentien klachten over ongewenst gedrag Jeroen Rietbergen

Negentien vrouwen hebben bij de redactie van BOOS een klacht ingediend over seksueel ongewenst gedrag en machtsmisbruik door Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice of Holland. Het gaat om oud-kandidates, medewerkers en voormalig medewerkers, meldt het programma.

Volgens presentator Tim Hofman betreft het allemaal jonge vrouwen die verhalen van 'identieke strekking' hebben. Ze werden op de werkvloer lastiggevallen met seksueel getinte opmerkingen of kregen van hem seksueel getinte berichtjes. Ook verstuurde hij ongewenst foto's van zijn geslachtsdeel. BOOS zegt een deel van de berichten te hebben ingezien.

Dickpic

Een voormalig kandidate laat weten: 'Jeroen appte mij met de vraag hoe ik mij daar beneden had geschoren. Hij vroeg of ik wel discreet kon zijn over ons app-contact en dat het programma het niet cool zou vinden als ze dit zouden weten. Later stuurde hij een dickpic.'

BOOS

Rietbergen zou meer dan tien jaar lang zijn gang hebben kunnen gaan. Vrijwel niemand durfde aan de bel te trekken uit angst voor represailles. Ingewijden hebben tegenover BOOS verklaard dat 'iedereen' bij The Voice ervan afwist. 'Het werd afgedaan als grapje of er werd gezegd dat Rietbergen 'nou eenmaal zo is'.'

The Voice of Holland

Rietbergen erkende de aantijgingen zaterdag al en maakte toen ook bekend dat hij opstapt bij The Voice. De muzikant gaf toe dat hij in het verleden relaties van 'seksuele aard' met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma.

Bron: ANP, Boulevard, Flair, Libelle | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.