Neef van Jan en Monique Smit zingt de sterren van de hemel in DNA Singers

Donderdagavond ging het nieuwe RTL 4-programma DNA Singers van start. 

Neef Monique Smit
© Still Videoland

In DNA Singers komen elke aflevering drie onbekende zangers en zangeressen voorbij die familie zijn van een bekende artiest. De panels, onder leiding van Jaap Reesema en Jeroen van Koningsbrugge, moeten raden van wie de kandidaten familie zijn.

De panelleden zijn meteen lekker op de dreef. De twee teams gokten goed dat de kleindochter van Tineke Schouten en de neef van Monique Smit voor ze stonden. En die laatste zong de sterren van de hemel. 

Patrick 

Al snel wordt geraden dat de 32-jarige zanger Patrick uit Volendam komt. Niet alleen de hints geven zijn geboorteplaats weg, ook zijn accent is duidelijk aanwezig. 'Ik zing voornamelijk rock in een coverband en dat is wel iets steviger dan wat mijn familielid zingt', laat hij weten. Daarna brengt hij een indrukwekkende cover van Michael Bublé's 'Feeling Good' ten gehore. De jury wordt omver geblazen, maar zit niet meteen op het juiste spoor. 

Gezicht van je oom

Jeroen van Koningsbrugge zit deze week met Gerard Joling in een panel. Zij zetten hun punten in op Carola Smit, Anny Schilder of een lid van de 3J's. Jaap Reesema heeft Edson da Graça uitgenodigd en zij denken toch echt dat Patrick familie is van Jaap Kwakman, Jan Keizer of Simon Keizer. 'Wij weten het al. Je hebt onmiskenbaar het gezicht van je oom', zeggen ze vol zelfvertrouwen. 

Prof

Patrick blijft als laatste kandidaat over. Om nog één hint te geven wordt er een jeugdfoto getoond van de zanger en zijn bekende familielid. Gerard ziet het meteen: 'Dat is Monique Smit.' En ook na het laatste duet, weten beide panels het zeker. Nadat Monique zichzelf heeft onthuld, laat ze blij weten: 'Wat is hij goed, hè? Hij is de prof en ik de gast vandaag. Ik ben onwijs trots op hem.'

Bron: 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!