• Liefde

Nadia Moussaid oog in oog met de dood na diagnose kanker bij vriend

Door Redactie
Nadia Moussaid oog in oog met de dood na diagnose kanker bij vriend

Nadia Moussaid (35) stond begin vorig jaar ineens oog in oog met de dood. Ze mocht Eva Jinek opvolgen, maar tegelijkertijd kreeg haar vriend de diagnose kanker. 

In interview met Het Parool vertelt Nadia over de avond waarop haar vriend instortte, flauwviel en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Eerst dachten ze aan een parasiet in zijn darmen zat, maar op het moment dat hij uit het ziekenhuis ontslagen zou worden, kwamen de doktoren met een ernstige mededeling. 'Ze vertelden dat Geert een kwaadaardige vorm van darmkanker had.' Later, na DNA-onderzoek,bleek dat het een genetische vorm was die zijn vader ook had.

Second opinion

Nadia's wereld stortte in. 'De artsen hadden het over palliatieve zorg, zeiden dat het in zijn longen zat, dat er niets meer aan te doen was. We waren bezig met het krijgen van kinderen en nu stonden we oog in oog met de dood, dat was een wel heel heftige overgang.' Na een second opinion bleek haar vriend het Lynch-syndroom te hebben, maar had hij volgens de artsen wel degelijk een kans om te genezen. Na opnieuw een bloeding werd de helft van zijn dikke darm verwijderd en na drie chemokuren ook delen van zijn lever en de complete galblaas.

Grote klap

Nadia vertelt dat haar vriend 'een schim van zichzelf' was, maar nu wel aansterkt. 'Vlak voor Kerst is zijn vader overleden, dat was natuurlijk een enorme klap. Ze hebben nog samen in het ziekenhuis gelegen. Het is een rare, nare fase. We zijn niet lang na de begrafenis naar Thailand gegaan. Daar hebben we echt kunnen uitrusten.'

Bron: Het Parool | Beeld: Peter Smulders

Nadia Moussaid oog in oog met de dood na diagnose kanker bij vriend

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.