Na scheiding: Art Rooijakkers vecht zich terug uit diep dal

De breuk met Andrea, de moeder van zijn tweelingdochters, hakte erin bij Art Rooijakkers. Vanwege gezondheidsproblemen was hij daarna ook genoodzaakt zijn werkzaamheden neer te leggen. Toch waakte de presentator ervoor niet weg te zakken in een zwart gat.

Art Rooijakkers

Art Rooijakkers (46) kan zijn geluk niet op nu de liefde weer op zijn pad is gekomen. Maar het is niet alleen Karlijn Gudden, die werkzaam is bij een marketingbureau voor influencers, die hem zo laat stralen. Zijn nieuwe muziekprogramma DNA Singers, waarmee hij zijn comeback op tv maakte, is een groot succes. Maar aan deze vreugdevolle gebeurtenissen is het nodige leed voorafgegaan.

Scheiding

Allereerst was er in de zomer van 2021 de breuk met zijn grote liefde, tv-eindredacteur/-regisseur Andrea Pleijte (50), na een relatie van twintig jaar. Toen gingen ze definitief uit elkaar. Was het hun vrijheidsdrang, ondanks dat ze elkaar volgens Art geen beperkingen oplegden? In elk geval stonden ze beiden achter de breuk. Al was het verdriet er niet minder om. Vooral vanwege hun tweelingdochters, die Art en Andrea het liefst een normale, stabiele thuissituatie hadden gegund. 

Stemproblemen

Terwijl Art zich al zo miserabel voelde, kreeg hij ook nog stemproblemen, die hij onderdrukte met thee met honing. ‘Ik was moe, gestrest en hield tig ballen tegelijk in de lucht. Emoties slaan op je stembanden,’ vertelt Art in Libelle. Hij onderging een ingreep. Zonder succes.

Afgelopen september is Art genezen verklaard, al blijft hij het spannend vinden. Als hij ook maar even twijfelt over zijn stem, trekt hij bij vrienden aan de bel. ‘Zij houden me sowieso op de rails en waren er ook voor me toen het minder ging,’ zegt Art, die van de heftige tijd heeft geleerd: ‘Het hier en nu is alles wat we hebben – dat is waar ik moet zijn, in plaats van bij het volgende of op mijn telefoon.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 04 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.