Na overlijden moeder: Erica Meiland herstelt contact met zieke nichtje

Door Redactie
Na overlijden moeder: Erica Meiland herstelt contact met zieke nichtje

Het verlies van haar moeder heeft er diep ingehakt bij Erica Meiland. Van haar kant van de familie heeft ze al bijna niemand meer, op de dochter van haar overleden zus na. Maar daar had ze al jaren geen contact mee. Erica wil het conflict echter definitief achter zich laten...

Ook Erica’s zus Saskia is overleden. Zij kampte met depressies en een drugsverslaving. ‘Tot heroïne aan toe.’ 

Schuld

Saskia kreeg net als haar moeder een zwaar gehandicapt kind, Rosanne, dat op zesjarige leeftijd overleed. Er is ook nog dochter Jirina. ‘Het enige familielid dat ik aan de Renkema-kant nog heb is Jirina, de jongste dochter van Saskia. Die gaf mij de schuld van de dood van haar moeder,’ verhaalde Erica in haar biografie. ‘Toen wij in Frankrijk zaten, stuurde ze me op Moederdag een berichtje. Als jij beter je best had gedaan, had mijn moeder misschien nog geleefd, schreef ze. Dat is zo’n onzin! Maar dan denk ik ook meteen: Jirina heeft het ook niet makkelijk. Ze heeft MS, ze is haar moeder kwijt en ze heeft geen goed contact met haar vader.’ Jirina regelde destijds de uitvaart van haar moeder. ‘En die had mijn moeder en mij niet op de kaart gezet. Alleen: Jirina,’ vertelde Erica in de biografie van haar echtgenoot Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer.

Contact

Ondanks alles kwam Jirina wel geregeld met haar zoontje langs bij oma Jenny. Mede om die reden wist Erica altijd dat ze Jirina na het overlijden van haar moeder weer zou zien. ‘Als mijn moeder overlijdt, komt ze natuurlijk ook,’ zei Erica, niet wetende dat ze een jaar later afscheid van haar moeder moest nemen. ‘Ik ben testamentair executeur, dus dan ga ik alles netjes regelen. Weet je, ik heb al bijna geen familie, ik wil niet ook nog eens een keer ruzie.’ Dat Erica na het overlijden van haar moeder weer contact met Jirina heeft (gehad) werd duidelijk uit de rouwkaart. Daar stond ook de naam van Jirina, haar partner Tommy en zoontje Taddy vermeld. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.