• Liefde

Na hartverscheurende drama’s met Damián: waarom Rafael van der Vaart geen tweede zoon wilde

Door Redactie
Na hartverscheurende drama’s met Damián: waarom Rafael van der Vaart geen tweede zoon wilde

Toen Rafael van der Vaart na de scheiding van Sylvie Meis blijvend geluk vond bij Estavana Polman, kwam het onderwerp kinderen snel ter sprake. Groot was de vreugde toen de handbalster zwanger bleek. Maar de ex-voetbalprof had één vurige wens: een dochter. En daar had hij een reden voor.

Ongeluk in de liefde

Rafael van der Vaart (38) en Sylvie Meis (42) vormden jarenlang hét droomkoppel van de Nederlandse showbizz – tot hun huwelijk in 2013 na acht jaar schipbreuk leed. Het nieuws mocht dan inslaan als een bom, volgens Sylvie was de koek al langere tijd op. ‘De vonken spatten er al vier jaar niet meer vanaf.’ Ook zei ze het geloof in de liefde niet verloren te hebben. Vervolgens passeerden vele mannen de revue, wat afgelopen september uiteindelijk leidde tot een huwelijk met kunstenaar Niclas Castello (42). Rafael leek nieuw geluk te hebben gevonden bij Sabia Boulahrouz, ooit Sylvie’s beste vriendin, maar hun relatie was geen lang leven beschoren. Na een korte romance met model Christie Bokma laste hij een liefdesstop in. ‘Natuurlijk laat het me niet onberoerd wat me privé is overkomen. De bagger die over mij heen is gekomen… Ik had mij de liefde anders voorgesteld,’ zei hij in Helden.

Schuldgevoel

In dit sportmagazine praat Rafael nu weer over de scheiding, die hij beschouwt als ‘dieptepunt in zijn leven’, omdat hij zoon Damián (14) niet meer dagelijks kon zien. ‘Ik vertrok uit Hamburg en Damián bleef bij Sylvie. Daardoor kon ik bijna nooit naar zijn voetbalwedstrijden kijken. Toen ik bij Betis Sevilla speelde, kwam hij vrijdagavond bij mij aan in Spanje en namen we op zondag huilend weer afscheid van elkaar.’ Vanwege de afstand en zijn werk lukte het hem meestal niet om Damián aan te moedigen, en daar heeft Rafael nog steeds verdriet van. En een schuldgevoel naar Damián toe. Toen zijn huidige partner Estavana Polman (28) zwanger werd, hoopte Rafael daarom vurig dat ze een meisje zouden krijgen. ‘Ik wilde niet dat ik wel bij mijn ene zoon langs de lijn kon kijken en niet bij mijn andere. Op de een of andere manier dacht ik dat dit tussen een broer en zus misschien beter geaccepteerd zou worden dan tussen broers.’ De opluchting was dan ook groot toen duidelijk werd dat Estavana zou bevallen van een dochter. ‘Ik heb ook meteen Damián gebeld: Je krijgt een zusje!’ Op 23 juni 2017 kwam Jesslynn (3) kerngezond ter wereld.

Beeld: Peter Smulders | Door: Joël Pollemans

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 06 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.