• Familie Gillis

‘Mogelijke sluiting vijf van de negen vakantieparken van ondernemer Peter Gillis’

Door Fleur Hartman
‘Mogelijke sluiting vijf van de negen vakantieparken van ondernemer Peter Gillis’

Ondernemer Peter Gillis heeft negen Nederlandse vakantieparken, waar momenteel vijf van dreigen te worden gesloten. Dat meldt het AD. De vijf gemeenten waarin die parken staan gaan namelijk ‘vergunningen eisen voor zijn vakantieparken’.

Het Algemeen Dagblad acht de kans klein dat Peter Gillis die vergunningen krijgt.

Slagen voor Bibob-toets

Een van de vijf parken zou al gesloten zijn. Een ondernemer moet bij een vergunningsaanvraag slagen voor de Bibob-toets. Daarbij wordt gekeken ‘of er een risico bestaat dat de ondernemer de vergunning misbruikt voor witwassen of criminele zaken’. De krant schrijft dat de Oostappen Groep van Gillis eerder dit jaar bij de aanvraag van andere vergunningen voor de toets zakte. ‘Hij kan hierdoor al fluiten naar vergunningen voor een horecazaak op zijn park Slot Cranendonck in Soerendonk en voor uitbreiding van zijn park De Berckt in Baarlo. Zijn pas aangeschafte camping in Valkenburg mag zelfs helemaal niet open omdat hij geen exploitatievergunning krijgt’, aldus het AD.

Dwangsom een miljoen euro

Peter heeft momenteel nog een dwangsom van een miljoen euro boven z’n hoofd hangen. Hij liet namelijk arbeidsmigranten verblijven op Oostappen Vakantiepark De Berckt in Baarlo, maar dat bleek illegaal. Gillis heeft bezwaar gemaakt tegen de dwangsom van een miljoen euro.

Meerdere tegenslagen

Peter heeft dit jaar wel meerdere tegenslagen gehad wat betreft zijn campings. Eind september werd namelijk bekend dat de gemeente Valkenburg weigert zijn Oostappen Groep een vergunning te geven voor een camping in het Limburgse stadje. De afwijzing kwam na een onderzoek in het kader van de wet Bibob, Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. De Oostappen Groep kocht camping Den Driesch in Valkenburg in november vorig jaar, en opende die zonder een exploitatievergunning aan te vragen. Burgemeester Daan Prevoo sloot de camping, waarop de vergunning alsnog werd aangevraagd. Bij het beoordelen van die aanvraag stelde de gemeente een Bibob-onderzoek in, waarna werd besloten geen vergunning te geven.

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.