Moet Jasper Cillessen cel in om geheime dochter?

Er lijkt voetbalkeeper Jasper Cillessen (33) een gevangenisstraf boven het hoofd te hangen. Story onderzocht de verbeten juridische strijd van Jasper tegen zijn Spaanse ex-vriendin en sportverslaggeefster Mariá Morán (34) over hun 1-jarige dochtertje Cayetana.

Door Nick Dijkman
Jasper Cillessen
© ANP

Kort voordat het Nederlands Elftal voor het WK naar Qatar afreisde, raakte Jasper Cillessen flink in opspraak. De Spaanse sportverslaggeefster Mariá Morán claimde een kind te hebben met de doelman en dreigde met een rechtszaak, omdat Jasper weigerde voor hun dochter Cayetana (1) te zorgen en te betalen.

Dochter

De dochter van Mariá en Jasper werd 17 oktober 2021 geboren, op het moment dat de keeper bij de Spaanse club Valencia onder contract stond, en die avond tegen zijn oude club FC Barcelona in stadion Camp Nou in Barcelona een wedstrijd had. Inmiddels speelt Jasper voor NEC in zijn geboortestreek Nijmegen, waardoor hij ook nog eens bijna tweeduizend kilometer van zijn bij haar moeder in Madrid wonende dochter verwijderd is.

Rechtzaak

Er zijn op dit moment opnieuw ontwikkelingen gaande rondom Jasper en zijn dochter. ‘We hebben verschillende civiele en strafrechtelijke procedures tegen Jasper Cillessen aangespannen,’ vertelt Mariá’s advocaat Teresa Bueyes aan Story. 'Het strafbare feit is achterlating van zijn gezin, omdat hij vanaf haar geboorte niets voor zijn dochter heeft betaald. Hij wist op een gegeven moment dat het meisje in het ziekenhuis lag, en nam niet de moeite haar op te zoeken of Mariá te steunen. Haar opa, een oudere gepensioneerde man die in de bergen woont, heeft uiteindelijk de ziekenhuisrekening moeten betalen. We hebben een claim bij Jasper neergelegd. Vorige maand was er nog een rechtszaak.' Volgens Mariá’s advocaat bestaat er geen twijfel over het feit dat Jasper de vader van Cayetana is.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 07 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.