• Liefde

Mini me: Javaj (19) is de dochter van Monic Hendrickx

Door Redactie
Mini me: Javaj (19) is de dochter van Monic Hendrickx

Ze maken samen muziek en verschijnen graag zij aan zij op de rode loper: Monic Hendricks en dochter Javaj (19) hebben een sterke band, maar zullen elkaar geen 'vriendin' noemen. 'Ik hoef niet Javajs shopvriendin te zijn en al haar geheimen te kennen,' aldus Monic.

Hoewel haar moeder een van de besten uit het acteervak is, is Javaj niet eens zo geïnteresseerd in het werk van haar moeder. 'De Poolse bruid, Penoza, ze heeft ze niet bekeken. Dat hoeft ook niet per se, al denk ik toch dat ik ze haar eens laat zien. ‘Kijk, dat heeft je moeder allemaal gedaan’,' zegt Monic tegen het AD. De tiener is wél heel trots op haar moeder. 

Muziek en premières

Een van de dingen die moeder en dochter het liefst samen doen? Muziek maken. 'Ik op de gitaar, zij op de piano en dan tweestemmig proberen te zingen. De gebruikelijke kampvuurliedjes. Van Bob Dylan tot Amy Winehouse en Dayna Kurtz,' vertelt ze in de krant. Ook vergezelt Javaj haar moeder graag bij premières. 'Fijn om op de terugweg in de auto na te praten. Hoewel ze me dan ook geregeld dolt door te vertellen wat ik die avond allemaal voor raars deed. Of ze filmt me als ik probeer mee te zingen met haar rapliedjes terwijl ik de tekst niet zo goed ken.'

Liefde vieren

Javaj, die in oktober 19 jaar werd, is de dochter van de Penoza-actrice en haar partner Ralph Vermeesch. Als het aan Monic had gelegen, was het niet bij één kind gebleven. ‘Ralph wilde niet meer kinderen, ik in eerste instantie wel. Maar de consequentie daarvan zou zijn dat ik het alleen zou moeten doen, en dat wilde ik niet.’ Aan Story vertelde de actrice al eens: ‘Ralph is eigenzinnig, mooi en stoer. Hij is de ware voor mij.’ Dat geldt nog steeds voor Monic, die in Nouveau vertelt de liefde steeds meer te vieren. ‘Niet heel groots en geëtaleerd, met een bruiloft en ‘Ik hou van jou’, maar wel in de kleine dingen...’ 

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.