• Showbizz

Mies Bouwman geeft hartverscheurend interview

Mies Bouwman geeft hartverscheurend interview

Mies Bouwman zat vroeger vol dromen. Dat is nu niet meer. De dood van haar man heeft alles veranderd. "Toen is alles in één klap weggevaagd. Eigenlijk wil ik nu het liefst helemaal niets meer."

Lees ook: The Rolling Stones komen naar Nederland

Huilen in bed

Mies verloor in 2013 haar man Leen. Ze waren 58 jaar getrouwd. Het tv-icoon geeft aan dat ze geregeld huilt in bed sinds zijn dood. "Of wanneer ik ’s avonds voor de televisie zit en ik op de een of andere manier denk dat hij door de gang loopt", zegt ze in een interview met HP/De Tijd.

Toekomst in duigen

Haar leven ziet er totaal anders uit sinds Leen er niet meer is. "Vroeger, toen mijn man er nog was, dagdroomde ik weleens over wat we morgen zouden kunnen gaan doen, of volgende week, of volgend jaar. Het was een leven vol toekomst." Inmiddels vindt Mies er niet meer zoveel aan. 

Mooiste periode voorbij

Mies zou het liefst terug in de tijd gaan. "Ik zou de tijd dertig jaar willen terugdraaien en die fase van mijn leven opnieuw willen beleven," zegt het tv-icoon. Voor haar gevoel zit de mooiste periode van haar leven erop. "Alle opwinding – alle vreugde, alle verdriet – heb ik achter de rug. En dat is goed."

Beeld: Peter Smulders