• Liefde

Micky Hoogendijk verloor ongeboren kind na aanslag: 'Ik zou graag willen weten waarom...'

Door Redactie
Micky Hoogendijk verloor ongeboren kind na aanslag: 'Ik zou graag willen weten waarom...'

Het is zondag precies 25 jaar geleden dat er een aanslag werd gepleegd op Micky Hoogendijk en haar ex-man Rob Scholte. De actrice en kunstenaar zaten samen in de auto in 1994 toen een bom ontplofte. Rob verloor beide benen en Micky kreeg een miskraam. Op Instagram staat Micky stil bij de heftige gebeurtenis waarvan de dader nooit is gevonden.

"Sommige mensen zullen me vragen waarom ik een herinnering als deze deel. Ik kan daar heel helder over zijn", schrijft ze. "Al 25 jaar heb ik gewild, ernaar verlangd en ervoor gebeden dat iemand berouw zou voelen en zou gaan praten. Dat iemand ons zou uitleggen waarom. Voor een kans om te begrijpen. Voor de kans om te vergeven."

Dader

Micky heeft de zaak een plekje kunnen geven, maar toch blijft ze hopen dat de dader ooit wordt gepakt. "Ik heb het verwerkt en op een bepaalde wijze vergeven maar toch... Ik zal altijd de hoop in de mens houden dat ooit iemand naar voren komt."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.