Micky Hoogendijk over Patricia Paay: 'Ze is een heftig persoon om mee te dealen'

Door Redactie
Micky Hoogendijk over Patricia Paay: 'Ze is een heftig persoon om mee te dealen'

 Patricia Paay was “een heftig persoon om mee te dealen” volgens Micky Hoogendijk. Dat zegt de fotografe, voor wie Adam Curry na 22 jaar huwelijk scheidde van Paay, in de Volkskrant.

Lees ook: Dit heeft Micky Hoogendijk te zeggen over verzoening met Adam Curry

Scheiding

“Dat was een pittig zijtraject”, zegt Micky over de scheiding van Adam en Patricia. “Als je 22 jaar getrouwd bent, is dat heel pijnlijk.” Christina, de dochter van Adam en Patricia, koos ervoor bij haar vader en zijn nieuwe vriendin te gaan wonen. “Maar ik was niet verantwoordelijk voor zijn relatie. Het was niet mijn bedoeling dit te doen. Het gebeurde.”

Adam viel in april 2009 voor Micky, die graag een kind had gekregen met de internetondernemer. “Toen ik met Adam was, kwam ik op een dag huilend thuis, roepend: ik wil toch nog een kind. Hij zei: dan doen we dat toch? Christina wilde ook wel een zusje of broertje.” Toen Micky een half jaar later nog niet zwanger was heeft ze het “losgelaten”. “Het was te beladen, ik wilde niet dat het een obsessie werd.”

Huilen

Dat ze geen moeder is, betreurt de fotografe. “Ik geniet van mijn vrijheid, heb vijf petekinderen. Maar dat verdriet zit diep. Ik blijf een moederlijk persoon. Als je wilt dat ik ga huilen, moet je daar prikken.”

Begin 2015 liep de relatie van Micky en Adam na zes jaar op de klippen. “Het vertrouwen was ineens verdwenen. Er is iets niet verteld, of ik heb iets niet gezien”, zegt Micky, die drie jaar getrouwd was met Adam, over de breuk. “Ik wil niet in detail treden, er ligt al genoeg op straat, maar wat mijn betreft is de deur dichtgegaan.”

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP