Mia Nicolai en Dion Cooper presenteren woensdag Songfestivalnummer

Het nummer dat Mia Nicolai en Dion Cooper in mei gaan zingen op het Eurovisie Songfestival in Liverpool wordt woensdag bekendgemaakt.

Mia Nicolai en Dion Cooper
© AVROTROS

Het duo presenteert het liedje, dat de titel Burning Daylight draagt, in Remastered Experience in Rotterdam.

Begin november werd bekend dat Nicolai en Cooper namens Nederland naar het songfestival gaan. Het is voor het eerst sinds 2014 dat Nederland weer voor een duo gaat. Toen behaalden The Common Linnets een tweede plaats met Calm After The Storm.

'Kansrijk en uniek'

Behalve de titel is nog weinig bekend over het nummer. Songfestivalcommentator Cornald Maas, lid van de Nederlandse selectiecommissie, omschreef het lied eerder tegenover het ANP als 'betekenisvol, heel onderscheidend, kansrijk en vrij uniek'. 'Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, dacht ik meteen: wow.'

Duncan Laurence

Het nummer is geschreven door oud-winnaar Duncan Laurence en zijn verloofde Jordan Garfield. Hij droeg het duo aan bij de selectiecommissie en zal in Liverpool ook deel uitmaken van het creatieve team van Nicolai en Cooper.

Liverpool

Het 67e songfestival vindt plaats van 9 tot 13 mei. Nicolai en Cooper komen in de eerste halve finale in actie. Normaal gesproken vindt het evenement plaats in het winnende land van de vorige editie. Vanwege de oorlog in Oekraïne is het songfestival verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk, de nummer twee van 2022.

Minidocumentaire

De AVROTROS komt woensdag ook nog eens met een minidocumentaire over het ontstaan van het nummer van het Nederlandse songfestivalduo Mia Nicolai en Dion Cooper.

Bron: ANP, Instagram

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!