Met een lach en een traan: Kijkers vonden het weer ouderwets gezellig met de Meilandjes in Frankrijk

Door Redactie
Met een lach en een traan: Kijkers vonden het weer ouderwets gezellig met de Meilandjes in Frankrijk

Het was gisteravond weer ouderwets gezellig, zo vonden de kijkers van Chateau Meiland. De familie verblijft momenteel in Frankrijk voor de overdracht van het kasteel. Onkruid verwijderen, bedden opmaken en winkelen bij de brocante roepen leuke herinneringen op bij de fans. En als Martien en Erica dan ook nog een vakantiehuisje op het oog hebben, is het verhaal helemaal compleet. 

Het was een aflevering vol emoties. De Meilandjes zijn samen met hun gezelschap druk in de weer om de tuin en het chateau tip top in orde te maken voor de oplevering. Na een dag vol hard werken, is het tijd voor het jaarlijkse event: het Songfestival. Niet alleen heeft de familie Meiland de tijd van hun leven, ook kijkers kunnen nog uren kijken naar dit feestelijke tafereel. 

Noodweer 

Het lijkt een gezellige en ontspannen aflevering te worden, totdat het weer omslaat. 'Noodweer', aldus Martien. Maxime, die niet in het zwembad stond, gilt het uit. De auto stond namelijk open. Je zal zeggen dat zo'n dure bak wel automatisch gesloten kan worden, maar met een aantal man moet het dak van de auto erop worden getild. 

Nieuw project? 

Nadat Martien de brocante winkel weer onveilig heeft gemaakt, besluiten hij en Erika samen met Dirk en Montana toch even langs een schattig Frans huisje te rijden. Wie weet leuk als onderkomen tijdens de vakanties? Toch is de buurt al snel afgekeurd als de huidige eigenaar van het pand 'agressief' reageert. Toch weten de kijkers wel te denken waar het nieuwe aangekondigde seizoen over moet gaan. 

Tranen om Nadège

Toch is het deze aflevering niet alleen maar hilariteit. Nu Erica en Martien voor de laatste keer bij het chateau zijn, komt ook voormalig huishoudster Nadège nog een bezoek brengen aan de familie. Ondanks eerder vermelde ruzies, zorgt het weerzien toch voor tranen. Een mooi moment. Ook kijkers thuis moeten een klein traantje wegpinken. 

Ouderwets gezellig

De terugkeer naar Frankrijk maakt dus bij iedereen veel emoties los. Wat de kijker ook opvalt is de aanwezigheid van Montana dit seizoen. De zus van Maxime krijgt een grotere rol in de serie en dat valt goed in de smaak.

Beeld: SBS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.