Met déze topsporter is Ranomi Kromowidjojo getrouwd

Ranomi Kromowidjojo (32) is bekend geworden door haar glansrijke zwemcarrière. Ze werd maar liefst drie keer olympisch kampioen, maar ook won ze Europese en Wereldkampioenschappen. In haar privéleven is ze dolgelukkig met wedstrijdzwemmer Ferry Weertman (30).

Ranomi Kromowidjojo partner
© Brunopress/Patrick van Emst

Ranomi stond pasgeleden nog in the picture door haar deelname aan Wie is de Mol? Maar ook haar man Ferry is fanatiek genoeg om een spelletje op televisie te spelen. Ferry was namelijk in 2022 te zien in Expeditie Robinson. Hij is een bekende zwemmer; in 2016 won hij olympisch goud op de tien kilometer in Rio.

Getrouwd

Ferry en Ranomi zijn sinds 2015 al dolgelukkig met elkaar. Om deze reden vroeg Ferry zijn grote liefde eind 2019 ten huwelijk op een besneeuwde berg in Zuid-Duitsland. In september dit jaar gaven de twee olympisch zwemmers elkaar het ja-woord. Op Instagram deelden ze een romantisch kiekje van deze bijzondere dag. 

Zwemcarrière beëindigd 

Weertman en Kromowidjojo beëindigden na de Olympische Spelen van Tokio beiden hun zwemcarrière. Weertman (30) deed dat enkele maanden nadat hij als titelverdediger zevende was geworden op de olympische 10 kilometer. De zwemkampioen deed daarna mee aan het tv-programma Expeditie Robinson.

Meest succesvolle zwemster

Kromowidjojo (32) besloot begin 2022 om te stoppen. Enkele weken daarvoor had ze zes medailles gepakt op de WK kortebaan in Abu Dhabi. De geboren Groningse bracht daarmee haar totale aantal medailles op de WK kortebaan op 28 en loste zo de Hongaarse Katinka Hosszú af als meest succesvolle zwemster.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.